search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:24
MENU CLOSE

Αγωνία στον Όλυμπο: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης γυναίκας

15.04.2018 12:33
Αγωνία στον Όλυμπο: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης γυναίκας - Media

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης γυναίκας, στην περιοχή λούκι Μύτικα, στον Όλυμπο.

Η Διεύθυνση Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 12.20 και κινητοιήθηκε άμεσα καθώς στην περιοχή βρισκόταν ήδη κλιμάκιό της.

Οι διασώστες, που άκουσαν τις εκκλήσεις φίλων της γυναίκας για βοήθεια, ενημέρωσαν την Π.Υ. Λιτοχώρου και το ΕΚΑΒ Κατερίνης.

Η κοπέλα, παρόλο που είχε πτώση 500 μέτρων σε χιονοσκεπή περιοχή, κατάφερε με ίδιες δυνάμεις και με τη βοήθεια των συντρόφων της να φτάσει στο καταφύγιο Αποστολίδη, στο οροπέδιο των Μουσών. Πιθανόν να φέρει κατάγματα πλευρών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η ανταπόκριση της Π.Υ. Λιτοχώρου ήταν άμεση, καθώς κλιμάκιο πυροσβεστών έχει ξεκινήσει ήδη για να συνδράμει στην επιχείρηση μεταφοράς της γυναίκας, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κινητοποιηθεί και ελικόπτερο Super Puma.

Οι καιρικές συνθήκες και η ποιότητα του χιονιού (υψηλή θερμοκρασία, μαλακό χιόνι) συνετέλεσαν στο να επιβραδυνθεί ομαλά η πτώση της γυναίκας και να μην τραυματιστεί σοβαρά. Αξίζει να αναφερθεί ότι παλαιότερα στο ίδιο σημείο είχαν σημειωθεί ανάλογα ατυχήματα με ελαφρείς τραυματισμούς, εξαιτίας των ίδιων συνθηκών (Φεβρουάριος του 2015, πτώση ορειβάτη 400 μέτρα, Μάιος 1993, πτώση γυναίκας από τον Πολωνία πάνω από 700 μέτρα, 1964 πτώση τεσσάρων ατόμων με θανατηφόρο τραυματισμό του ενός από υποθερμία).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:23