search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:49
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Δεν φεύγουμε από τη Συρία αν δεν πετύχουμε όλους τους στόχους μας

15.04.2018 14:04
ΗΠΑ: Δεν φεύγουμε από τη Συρία αν δεν πετύχουμε όλους τους στόχους μας  - Media

   

Η Νίκι Χέιλι πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ δήλωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον θ’ αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της από τη Συρία, μόλις επιτευχθούν οι στόχοι της.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Fox News Sunday, η Χέιλι απαρίθμησε τρεις στόχους για τις ΗΠΑ: τη διασφάλιση ότι δεν χρησιμοποιούνται χημικά όπλα κατά οποιονδήποτε τρόπο που θέτει σε κίνδυνο τα αμερικανικά συμφέροντα.

Την ήττα του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και την εξασφάλιση μιας πλεονεκτικής θέσης για την παρακολούθηση της δράσης του Ιράν.

Είναι ο στόχος μας “να δούμε τα αμερικανικά στρατεύματα να επιστρέφουν στην πατρίδα, αλλά δεν θα αποχωρήσουμε μέχρι να γνωρίζουμε ότι έχουν επιτύχει τους παραπάνω στόχους,” είπε η Χέιλι.

Απειλές Τραμπ

Με νέα ανάρτηση του στο twitter (πόσο πρωτότυπο) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εμμέσως απειλεί τους πάντες και τα πάντα και λέει πως τη φράση του «αποστολή εξετελέσθη» που είπε μετά τα χτυπήματα στη Συρία, θα τη λέει από δω και πέρα όλο και πιο συχνά.

Έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ:

«Η επιδρομή κατά της Συρίας πραγματοποιήθηκε τόσο τέλεια, με τέτοια ακρίβεια, ώστε τα ΜΜΕ των Κατασκευασμένων Ειδήσεων θα μπορούσαν να την μειώσουν μόνο μέσω της χρήσης του όρου “Αποστολή Εξετελέσθη” από εμένα. Γνώριζα ότι θα εστίαζαν σε αυτό, αλλά το αισθάνθηκα ως έναν Στρατιωτικό όρο με πραγματικό μεγαλείο, για να το αποσύρω. Θα το χρησιμοποιώ συχνά!»

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:48