search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:00
MENU CLOSE

Μεγάλη φωτιά στη Ηλεία – Οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια (Video)

15.04.2018 20:35
Μεγάλη φωτιά στη Ηλεία – Οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια (Video) - Media

 

Σε τρία μέτωπα μαινόταν μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής η φωτιά στην περιοχή Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στην Ηλεία, ενώ στην γειτονική Αρχαία Ολυμπία ελήφθησαν προληπτικά μέτρα, υπό τον φόβο επέκτασης της φωτιάς.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ανδριτσαίνας – Κρετστένων Διονύσης Μπαλιούκος, «τα μέτωπα της φωτιάς καίνε στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια, που βρίσκεται απέναντι από την Αρχαία Ολυμπία».

Όμως, όπως σημείωσε ο ίδιος, «αυτό που μας ανησυχεί είναι το γεγονός ότι εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις.»

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τα σπίτια στο χωριό Σκυλλουντία, του οποίου ζητήθηκε η εκκένωση.

Επίσης, ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι «υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές στην Ολυμπιακή Ακαδημία και στον αρχαιολογικό χώρο, για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς».

Σημειώνεται ότι στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το έργο τους συνδράμουν μηχανήματα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, καθώς και ιδιωτικό βυτιοφόρο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:58