search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:53
MENU CLOSE

Κυπριακό: Δείπνο Αναστασιάδη – Ακιντζί στο «σκοτάδι»

16.04.2018 06:00
Ενοχλημένος ο Ακιντζί για μη συνάντηση με Μπορέλ - Media

 

Μακριά απ’ τα φώτα της δημοσιότητας πραγματοποιείται απόψε στις 19.00 το κοινωνικό δείπνο μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κατοχικού ηγέτη. 

Το δείπνο θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι της Ειδικής Αντιπροσώπου και Αναπληρώτριας Ειδικής Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, στη νεκρή ζώνη και δεν είναι ακόμη σίγουρο αν θα λήξει με κοινό ανακοινωθέν.

Σύμφωνα πάντως με την κυριακάτικη Σημερινή, η σημαντικότερη εξέλιξη που θα πρέπει να αναμένουμε απόψε είναι ο διορισμός προσωρινού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα, σε μια προσπάθεια διερεύνησης των προοπτικών επανεκκίνησης της διαπραγματευτικής διαδικασίας και δημιουργίας των προϋποθέσεων για επανέναρξη ουσιωδών συνομιλιών, προς επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της «Σημερινής», το «χρίσμα» θα αναλάβει πεπειραμένη Αμερικανίδα διπλωμάτης, του Τμήματος Διαχείρισης Κρίσεων των Η.Ε., με θητεία και στην αμερικανική Διοίκηση, ο διορισμός της οποίας έχει και την επίνευση της Λευκωσίας.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί συναντώνται μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:52