search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:38
MENU CLOSE

Αντίστροφη μέτρηση για τα βραβεία Πούλιτζερ

16.04.2018 10:51
Αντίστροφη μέτρηση για τα βραβεία Πούλιτζερ - Media

 

Τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των νικητών των φετινών βραβείων Πούλιτζερ, που αποτελούν την ύψιστη διάκριση για τους δημοσιογράφους. Η ανακοίνωση θα γίνει στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη.

Τα βραβεία Πούλιτζερ αναζητούν τις καλύτερες δημοσιογραφικές δουλειές του 2017 σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες. Υπάρχουν 14 κατηγορίες για ρεπορτάζ, φωτογραφία, κριτική και αρθρογραφία. Στον τομέα των τεχνών, βραβεία απονέμονται σε επτά κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της επιστημονικής φαντασίας, του δράματος και της μουσικής.

Τα πρώτα δημοσιογραφικά βραβεία δόθηκαν το 1917. Ένα από αυτά απονεμήθηκε στην εφημερίδα New York Tribune για άρθρο της σε σχέση με την πρώτη επέτειο από τη βύθιση του Λουζιτάνια. Την ίδια χρονιά, οι δύο κόρες της υπέρμαχου της κατάργησης της θανατικής ποινής Τζούλια Γουόρντ Χόου, τιμήθηκαν με βραβείο για τη συγγραφή της βιογραφίας της μητέρας τους. Οι δύο γυναίκες έδωσαν μάχη σε μια εποχή κατά την οποία οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου και ο λογοτεχνικός κόσμος ανδροκρατούνταν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:37