search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:05
MENU CLOSE

Μακρόν: Όταν τελειώσει ο πόλεμος με το ISIS, τότε ΗΠΑ και Γαλλία θα αποσυρθούν από τη Συρία

16.04.2018 12:24
Από 8-10 δισ. τα έκτακτα οικονομικά μέτρα του Μακρόν - Media

 

Η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφωνούν απολύτως ότι η στρατιωτική δέσμευσή τους στη Συρία «θα τελειώσει την ημέρα που ο πόλεμος κατά του Νταές θα έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε τη Δευτέρα ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Έχουμε έναν και μοναδικό στρατιωτικό σκοπό: τον πόλεμο κατά του ISIS» (αγγλικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ή Νταές), δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος έπειτα από μια συνάντηση με τη Νεοζηλανδή πρωθυπουργό Τζασίντα Άρντερν στο προεδρικό μέγαρο.

«Ο Λευκός Οίκος έχει δίκιο που υπενθυμίζει πως η στρατιωτική δέσμευση είναι κατά του Νταές και θα τελειώσει την ημέρα που θα έχει ολοκληρωθεί ο πόλεμος εναντίον του Νταές. Η Γαλλία έχει την ίδια θέση», διευκρίνισε ο Εμανουέλ Μακρόν. «Δεν αναφέρθηκα σε καμία αλλαγή χθες» [στη θέση των ΗΠΑ], επέμεινε.

Στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που μεταδόθηκε από το BFMTV και το Mediaport, ο Μακρόν είπε πως η Γαλλία «έπεισε» τον Τραμπ, ο οποίος έχει ανακοινώσει πως θέλει να αποσύρει τις δυνάμεις των ΗΠΑ από τη Συρία, ότι «πρέπει να μείνει μακροπρόθεσμα» στη Συρία.

Μερικές ώρες αργότερα ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι η θέση των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει και ότι ο Τραμπ θέλει οι δυνάμεις των ΗΠΑ να αποσυρθούν το ταχύτερο δυνατό και «να συντρίψουν πλήρως τον ISIS».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και η Βρετανία πραγματοποίησαν από κοινού πλήγματα τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο εναντίον εγκαταστάσεων παραγωγής και αποθήκευσης χημικών όπλων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

«Κι όμως, ναι, έχω δίκιο που λέω πως οι Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή αποφάσισαν μαζί μας αυτή την επέμβαση, αντιλήφθηκαν πλήρως πως η ευθύνη μας εκτείνεται πέρα από τον πόλεμο εναντίον του Νταές και πως υπάρχει και μια ανθρωπιστική ευθύνη επί του εδάφους και μια ευθύνη να οικοδομηθεί η ειρήνη μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε τη Δευτέρα ο Μακρόν.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:05