search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:00
MENU CLOSE

Μπάχαλο με τη σημαία: Αμφισβητεί το ΓΕΕΘΑ την έπαρση – «Την βλέπω» λέει ο δήμαρχος Φούρνων

16.04.2018 12:46
Μπάχαλο με τη σημαία: Αμφισβητεί το ΓΕΕΘΑ την έπαρση - «Την βλέπω» λέει ο δήμαρχος Φούρνων - Media

 

Σύγχυση επικρατεί για το περιστατικό που φέρεται να σημειώθηκε στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» με την έπαρση ελληνικής σημαίας από φοιτητές και την μετέπειτα φερόμενη αφαίρεσή της από Τούρκους κομάντος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), διέψευσε την αυθεντικότητα των φωτογραφιών που απεικονίζουν την έπαρση ελληνικής σημαίας στην βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», σημειώνοντας ότι δεν είναι σαφές το πότε έγινε αυτό και αν όντως πρόκειται για βραχονησίδα.

Επίσης, πηγές του ΓΕΕΘΑ τόνισαν ότι στην ευρύτερη περιοχή των Φούρνων, τα τελευταία 24ωρα δεν παρατηρήθηκε καμία κίνηση του Λιμενικού, ούτε και της τουρκικής Ακτοφυλακής.

Οι φωτογραφίες που αμφισβητεί το ΓΕΕΘΑ:

Ωστόσο, ο δήμαρχος Φούρνων Ιωάννης Μαρούσης, αφού ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ για τις δηλώσεις Γιλντιρίμ, αποφάσισε να μετακινηθεί οδικώς μαζί με κλιμάκιο του λιμενικού,  προς το κοντινότερο σημείο των Φούρνων με την συγκεκριμένη βραχονησίδα για να διαπιστώσει τι έχει συμβεί.

Σε επικοινωνία που είχε αργότερα με το enikos.gr, ανέφερε πως μπόρεσε να δει με κυάλια τρεις ελληνικές σημαίες να κυματίζουν κανονικά.

«Ενημερώθηκα και εγώ για τη δήλωση Γιλντιρίμ, γι’ αυτό και αποφάσισα να προσεγγίσω το σημείο για να διαπιστώσω τι έχει γίνει. Ωστόσο, έστω και με κιάλια, είδα τις ελληνικές σημαίες. Δεν τις κατέβασαν οι Τούρκοι», συμπλήρωσε ο δήμαρχος. «Έχω οπτική επαφή. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι άλλο έχει συμβεί. Ξέρω μόνο ότι τις σημαίες τις έβαλαν παιδιά, Φουρνιώτες, που είχαν έρθει στο νησί για τις διακοπές του Πάσχα. Κι εγώ ενημερώθηκα για την πράξη τους, δεν το γνώριζα».

Σημειώνεται ότι , νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, δεν επιβεβαίωσε το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσε πως Τούρκοι κομάντος αφαίρεσαν ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:54