search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:24
MENU CLOSE

Αμερικανός πάστορας Μπράνσον: Αγαπάω την Τουρκία – Δεν είχα σχέση με το πραξικόπημα

16.04.2018 12:52
Ευλογεί τα γένια της η Τουρκία για την απελευθέρωση Μπράνσον - Ανεξάρτητη η δικαιοσύνη μας, λέει εκπρόσωπος του Ερντογάν - Media

 

Ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον, ο οποίος δικάζεται για «τρομοκρατικές δραστηριότητες στην Τουρκία», δήλωσε: «Δεν έχω κάνει ποτέ κάτι εναντίον της Τουρκίας. Αγαπάω την Τουρκία. Προσεύχομαι για την Τουρκία εδώ και 25 χρόνια. Θέλω να έρθει στο φως η αλήθεια».

Στη συνέχεια, είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο της πόλης Αλιάγα κοντά στη Σμύρνη: «Δεν δέχομαι τις κατηγορίες. Δεν έχω εμπλακεί ποτέ σε παράνομη δραστηριότητα», τόνισε ο Μπράνσον μιλώντας στα τουρκικά. «Θα ήταν προσβολή προς τη θρησκεία μου. Είμαι χριστιανός, δεν θα εντασσόμουν ποτέ σε ένα ισλαμιστικό κίνημα».

Επίσης, ο 50χρονος πάστορας αναφερόμενος στις κατηγορίες για κατασκοπεία με στρατιωτικούς και πολιτικούς σκοπούς, τόνισε: «Δεν έχω εμπλακεί ποτέ σε δραστηριότητες κατασκοπείας», απάντησε ο ίδιος σήμερα.

Στην δίκη του παραβρέθηκε και η σύζυγός του, η οποία αρχικά είχε συλληφθεί αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερη. Επιπλέον, τη δίκη παρακολούθησε ο Τομ Τίλις Αμερικανός γερουσιαστής από τη Βόρεια Καρολίνα και ο Αμερικανός απεσταλμένος αρμόδιος για τη θρησκευτική ελευθερία Σαν Μπράουνμπακ.

«Εδώ και καιρό παραβιάζεται το δικαίωμά του στην ελευθερία και την ασφάλεια. Αρχικά ελπίζουμε να πετύχουμε την απελευθέρωσή του. Πιστεύουμε ότι τελικά θα αθωωθεί, καθώς είμαστε πεπεισμένοι για την αθωότητά του», δήλωσε την Κυριακή ο δικηγόρος του Τζεμ Χαλαβούρτ.

Αν κριθεί ένοχος, ο Μπράνσον κινδυνεύει να καταδικαστεί σε 15 με 20 χρόνια κάθειρξη, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Παράλληλα, οι αμερικανικές αρχές απέσυραν τις προσφυγές κατά 11 πρακτόρων ασφαλείας του Ερντογάν, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι είχαν επιτεθεί σε φιλοκούρδους διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου τον Μάιο του 2017.

Μάλιστα, δύο υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που είχαν καταδικαστεί για την ίδια υπόθεση πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι, αφού εξέτισαν ποινή 366 ημερών φυλάκισης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:24