19/11/2018 01:59:29

Τζανακόπουλος: Ανοιχτή η κυβέρνηση για την απλή αναλογική αν το Κίνημα Αλλαγής το ξανασυζητά

Τζανακόπουλος: Ανοιχτή η κυβέρνηση για την απλή αναλογική αν το Κίνημα Αλλαγής το ξανασυζητά - Media
 
Ανοιχτή δηλώνει η κυβέρνηση στο ενδεχόμενο να επαναφέρει το θέμα της απλής αναλογικής αν κι εφόσον υπάρξουν προϋποθέσεις για την επίτευξη ευρείας πλειοψηφίας έτσι ώστε να τεθεί σε ισχύ από τις προσεχείς εκλογές. 
 
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να ξανανοίξει θέμα απλής αναλογικής στις εθνικές εκλογές, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έφερε νόμο για την απλή αναλογική κι επιδίωξε ευρύτερες συναινέσεις. Επέρριψε την ευθύνη στη Δημοκρατική Συμπαράταξη για το ότι τότε δεν στήριξε το νόμο μπλοκάροντας τη δυνατότητα να ισχύσει η απλή αναλογική από τις επόμενες εκλογές και δήλωσε πως αν σήμερα το Κίνημα Αλλαγής αλλάξει στάση και θα ήθελε να το ξανασυζητήσει τότε "από την πλευρά μας είμαστε ανοιχτοί" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
Ερωτηθείς λίγο πριν για τις δηλώσεις Σκουρλέτη αναφορικά με την απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιβεβαίωσε ότι το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να κατατεθεί σύντομα, και ανέφερε πώς στο πλαίσιο του θεσμικού εκσυγχρονισμού η κυβέρνηση μέσα από την απλή αναλογική επιλέγει να προωθήσει τη λογική των συναινέσεων και των συγκλίσεων σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε ως τώρα όπου κάθε παράταξη επιδίωκε να έχει τον απόλυτο έλεγχο,

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.