search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:30
MENU CLOSE

Ουάσινγκτον προειδοποιεί Άγκυρα: Σε κίνδυνο οι σχέσεις μας όσο κρατείται ο πάστορας

16.04.2018 14:42
Επιστροφή στις ΗΠΑ για Μπράνσον μέσω... Γερμανίας  - Media
 
Οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με την Τουρκία είναι πιθανό να υποστούν πιέσεις όσο ο Αμερικανός πάστορας παραμένει στη φυλακή, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των ΗΠΑ υπεύθυνος για τη διεθνή θρησκευτική ελευθερία.
 
Τη Δευτέρα άρχισε σε τουρκικό δικαστήριο η δίκη του Άντριου Μπράνσον, ενός χριστιανού πάστορα από τη Βόρεια Καρολίνα, που κατηγορείται για διασυνδέσεις με την ομάδα που ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία. Ο Μπράνσον, που ζει στην Τουρκία για περισσότερα από 20 χρόνια, αρνείται τις κατηγορίες.
 
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδιαφέρονται βαθιά για τη σχέση μας με την Τουρκία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σαμ Μπράουνμπακ, πρέσβης εκ προσωπικοτήτων για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία, στη διάρκεια μιας διακοπής της δίκης.
 
«Η σχέση θα έχει δυσκολία να προχωρήσει μπροστά όσο ο Άντριου Μπράνσον παραμένει φυλακισμένος.».
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:29