search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:27
MENU CLOSE

Αμανατίδης: Ο καθένας δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει – «Αντιπερισπασμός για τη Ρω»

17.04.2018 07:53
ΠΑΟΚ: Συμφωνία με Γιάννη Αμανατίδη - Media

«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη της υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων και μια συνολική πολιτική. Η δημιουργία της έντασης, αυτή τη στιγμή, δεν ωφελεί κανέναν. Ο καθένας δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, ούτε στο εσωτερικό ούτε πουθενά αλλού» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Αμανατίδης για την πρωτοβουλία νεαρών να σηκώσουν σημαίες σε βραχονησίδες. 

«Η εξωτερική μας πολιτική υπερασπίζεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στα οποία η κυβέρνηση είναι απόλυτη» διευκρίνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

«Δεν επιβεβαιώνεται η υποστολή της ελληνικής σημαίας στους Ανθρωποφάγους, δεν υπάρχει καμία τέτοια δραστηριότητα» υπογράμμισε εξάλλου ο Γιάννης Αμανατίδης, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της Άγκυρας. 

«Υπάρχει διερεύνηση του περιστατικού… Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες παραβιάσεων του εναέριου και του θαλασσιού χώρου. Η στρατηγική της έντασης δεν ωφελεί ούτε την Τουρκία ούτε την Ελλάδα, οι Τούρκοι πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί,

«Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, υπάρχει διεθνές δίκαιο που καθορίζει το ορίζεται στο Αιγαίο» εξήγησε ο υφυπουργός Εξωτερικών. «Η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή είναι για το συμφέρον της χώρας μας» πρόσθεσε. 

«Αντιπερισπασμός για τη Ρω»

Την εκτίμηση ότι οι Τούρκοι κατασκεύασαν την «είδηση» για το κατέβασμα της ελληνικής σημαίας, ως αντιπερισπασμό στο περιστατικό στη Ρω, εξέφρασε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώτης Κουβέλης. Προειδοποίησε δε, ότι ένα επεισόδιο σε αναχαίτιση μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε θερμό. 

«Δεν υπήρξε περιστατικό τουρκικής ακτοφυλακής ή ειδικών δυνάμεων να κατέβασαν τη σημαία. Η αφαίρεση σημαίας δεν προκύπτει από κατέβασμα ακτοφυλακής ή ειδικές δυνάμεις» τόνισε ο κ. Κουβέλης μιλώντας στο Θέμα 104,6.

«Είχαμε το περιστατικό της Ρω όπου με μια εξαιρετική κίνηση το ελληνικό φυλάκιο έδιωξε το τουρκικό ελικόπτερο. Ισως να ήθελαν με την “είδηση” αυτή να ισορροπήσουν αυτό που κατά τη γνώμη τους μπορεί να είναι αρνητικό γι’ αυτούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας κάνοντας λόγο για «μια επιλογή κλιμακούμενης έντασης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03