search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:21
MENU CLOSE

Handelsblatt: Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών θα ζητήσει στο ΔΝΤ ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

17.04.2018 10:09
Spiegel: Φοροελαφρύνσεις ετοιμάζει ο Σολτς - Media

 

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρεται αναλυτικά στην καθοριστική συνάντηση του λεγόμενου Washington Group την ερχόμενη Παρασκευή στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον. 

Στην άτυπη συνάντηση συμμετέχουν η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ, ο Κλάους Ρέγκλινγκ από τον ΕΜΣ και οι υπ. Οικονομικών των τεσσάρων μεγαλύτερων χωρών της ευρωζώνης, ανάμεσά τους και ο γερμανός υπουργός Όλαφ Σολτς: «Μέχρι σήμερα» γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα, «ο Όλαφ Σολτς κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Όμως ο χρόνος πιέζει. 

Την Παρασκευή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η καθοριστική προεργασία έτσι ώστε να επιτευχθεί συμφωνία στις 27 Απριλίου στο Eurogroup, από το οποίο αναμένεται μια ξεκάθαρη ανακοίνωση για το ελληνικό χρέος. Σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt μόνο υπό αυτή την προϋπόθεση το ΔΝΤ θα συμμετάσχει εν τέλει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας με 1,6 δις ευρώ. 

Στη συνάντηση των διαπραγματευτών του Washington Group στις Βρυξέλλες την περασμένη Πέμπτη υπήρχαν ήδη στο τραπέζι διάφορες προτάσεις έτσι ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της μετά την εκπνοή του τρίτου προγράμματος προσαρμογής. Μια από αυτές θα συζητηθεί και στην Ουάσιγκτον. 

Πρόκειται για την επαναγορά ελληνικών ομολόγων 9,5 δις ευρώ, που προμηθεύτηκε η ΕΚΤ στο πλαίσιο του προγράμματος αγορών τίτλων SMP. 

Με την εμπρόθεσμη επαναγορά ομολόγων χάρη σε διαθέσιμους πόρους του ΕΜΣ ύψους 46 δις ευρώ η Αθήνα θα εξοικονομούσε σημαντικά ποσά τα επόμενα χρόνια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:17