search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:47
MENU CLOSE

Τσίπρας από το Καστελόριζο: Δεν διαπραγματευόμαστε, δεν παζαρεύουμε, δεν εκχωρούμε ούτε σπιθαμή γης

17.04.2018 10:20
Τσίπρας από το Καστελόριζο: Δεν διαπραγματευόμαστε, δεν παζαρεύουμε, δεν εκχωρούμε ούτε σπιθαμή γης - Media

 

Εκφράζοντας την «ιδιαίτερη χαρά» του για την παρουσία του στο Καστελόριζο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «μπορεί να βρίσκεται πολλά μίλια μακριά από την πρωτεύουσα, όμως εδώ είναι που χτυπά δυνατά η καρδιά της πατρίδας μας».
Εκεί από όπου ανακοινώθηκε η ένταξη της χώρας στο μνημόνιο, από αυτόν τον τόπο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σημείωσε στην ομιλία του:

«Σήμερα, οκτώ χρόνια από τη μέρα που ο ελληνικός λαός άκουγε τα κακά μαντάτα των μνημονίων, φτάνουμε στις μέρες που πλέον αφήνουμε τα δύσκολα πίσω μας (…) βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την οριστική και αμετάκλητη έξοδο, καθαρή όπως ο καθαρός ουρανός του Καστελορίζου, από την εποχή της επιθετικής λιτότητας και της ασφυκτικής επιτροπείας που κόστισε πολύ».

«Οι γείτονές μας, δεν συμπεριφέρονται πάντα ως καλοί γείτονες. Ορισμένες φορές είναι οι πολιτικές ηγεσίες που δεν ακολουθούν τις συνήθειες και τα πιστεύω των ανθρώπων και πολλές φορές βρισκόμαστε μπροστά σε αδικαιολόγητες συμπεριφορές επιθετικής και προκλητικής στάσης που δεν συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Θέλω από εδώ να περάσω ένα μήνυμα συνεννόησης και συνεργασίας αλλά και ένα μήνυμα αποφασιστικότητας. Η Ελλάδα δεν απειλεί και δεν φοβάται κανέναν. Μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα απ’ άκρη σε άκρη των συνόρων της. Δεν διαπραγματευόμαστε δεν παζαρεύουμε δεν εκχωρούμε ούτε σπιθαμή γης» είπε ο πρωθυπουργός. 

«Δεν απειλούμε κανέναν γιατί επιδιώκουμε την αλληλοσυνεργασία. Η Ελλάδα παραμένει πυλώνας  σταθερότητας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή. Έχουμε εμπιστοσύνη στους άντρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων. Θέλω να περάσω ένα μήνυμα στην απέναντι πλευρά, για ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία.  Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν αλλά δεν φοβάται και κανέναν. Δεν παζαρεύουμε, δεν εκχωρούμε ούτε σπιθαμή γης», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του νησιού, με επικεφαλής το δήμαρχο Γιώργο Σαμσάκο, και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός. Εκεί, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αχλαδιώτης αναφέρθηκε στα προβλήματα του νησιού ενώ χαρακτήρισε τιμή για τον τόπο, την επίσκεψη του πρωθυπουργού. Απαντώντας ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Δεν ήρθα να κάνω διάγγελμα εδώ, ήρθα να εγκαινιάσω έργο -μονάδα αφαλάτωσης, αν και είναι καλός ο χώρος για διαγγέλματα».Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010, ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου με φόντο το ακριτικό Καστελόριζο, ανακοίνωσε την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης βάζοντας τη χώρα στον μνημονιακό δρόμο των μέτρων λιτότητας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:47