search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:15
MENU CLOSE

Μακρόν: Η Γαλλία θα στηρίξει την Ελλάδα αν απειληθεί από την Τουρκία

17.04.2018 13:10
«Φανταστείτε πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι, γνώριζαν και το 112»: Ειρωνικό σχόλιο Γεωργιάδη ενώ πνίγονταν πρόσφυγες (Video) - Media

 

«Η Γαλλία δείχνει την αλληλεγγύη της στην υπεράσπιση της Ελλάδας», τόνισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, απαντώντας σε παρέμβαση του Έλληνα ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, ο οποίος ρώτησε εάν προβλέπεται από τη πλευρά της Γαλλίας κάποια δέσμευση για την προστασία των ελληνικών-ευρωπαϊκών συνόρων δεδομένης της τακτικής καταπάτησης που γίνεται από πλευράς της Τουρκίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Μακρόν στο θέμα της άμυνας της κάθε χώρας όταν εκείνη απειλείται, «η θέση της Γαλλίας είναι πάγια: Η Γαλλία συμπαραστέκεται σε κράτη-μέλη όταν απειλείται η κυριαρχία τους». Ο Γάλλος Πρόεδρος προσέθεσε πως θεωρεί ότι η κάθε χώρα έχει δικαίωμα στην Άμυνα, έτσι και η Ελλάδα με τη Τουρκία, όπως έχει πει και σε συνομιλίες του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. «Η Γαλλία δείχνει την αλληλεγγύη της στην υπεράσπιση της Ελλάδας», τόνισε.

Εξάλλου, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή απευθύνθηκε προς τον Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποτελείται μόνο από Γάλλους και Γερμανούς, αλλά και από άλλες χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία και ρώτησε τον Γάλλο Πρόεδρο εάν προβλέπει κάποιο ιδεολογικό αντίδοτο για τη σχέση της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ελλάδα.

Ο κ. Μακρόν ανέφερε ότι υπάρχει η Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων, αλλά μέλημά του είναι η προστασία όλων των ευρωπαίων πολιτών και σκοπός είναι να μην αποκλειστούν μέλη από τις συζητήσεις της Ένωσης σε επίπεδο χωρών, και αυτό αποδεικνύεται στο εδώ και τώρα, από την ίδια την παρουσία και δράση των ευρωβουλευτών στο παρόν Ευρωκοινοβούλιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:14