search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:25
MENU CLOSE

Απαίτηση-«βόμβα» από Ε.Ε. στα social media: Δώστε μας τα μηνύματα υπόπτων για τρομοκρατία

17.04.2018 14:12
Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για να ποστάρετε στα social media και να λάβετε περισσότερα likes - Media

 

Στο όριο της οργουελικής δυστοπίας βρίσκεται πλέον η Ε.Ε. καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, η Κομισιόν ετοιμάζεται να ασκήσει πιέσεις στις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook ή το Twitter να δίνουν στις διωκτικές αρχές τα ιδιωτικά μηνύματα χρηστών τους που θεωρούνται ως ύποπτοι για τρομοκρατία.

Το ρεπορτάζ της έγκυρης βρετανικής εφημερίδας αναφέρει ότι το σχέδιο των Βρυξελλών προβλέπει τη δυνατότητα πρόσβασης από τις δικαστικές αρχές μιας χώρας στα δεδομένα ενός χρήστη που κρατούνται σε servers άλλης χώρας, αλλά και δεδομένα εκτός Ε.Ε., από τη στιγμή που η εταιρεία δραστηριοποιείται εντός της Ένωσης.

Οι πάροχοι θα υποχρεούνται να παραδώσουν το σύνολο των δεδομένων εντός δέκα ημερών από την παραλαβή του εντάλματος, ενώ ο αρμόδιος επίτροπος Φρανς Τίμερμανς εξήγησε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε απατεώνες και τρομοκράτες να χρησιμοποιούν τα μοντέρνα μέσα επικοινωνίας για να προωθούν τις εγκληματικές δράσεις τους».

Σήμερα δεν υπάρχει πανευρωπαϊκό πλαίσιο για τα δεδομένα των χρηστών των social media, ενώ το νέο νομικό πλαίσιο θα προβλέπει την παράδοση στις αρχές, στοιχείων όπως e-mail, προσωπικά μηνύματα και επικοινωνίες μέσω εφαρμογών.

Πληροφορίες: Guardian

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:11