search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:50
MENU CLOSE

Μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας προς την αμερικάνικη πρεσβεία (Photos)

17.04.2018 17:24
Μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας προς την αμερικάνικη πρεσβεία (Photos)  - Media

 

Ολοκληρώθηκε το μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στην αναθέρμανση του πολέμου στη Συρία που σηματοδοτεί η πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το Σύνταγμα και τα Προπύλαια με στόχο την αμερικάνικη πρεσβεία, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας. Στο Σύνταγμα πραγματοποίησε προσυγκέντρωση το ΠΑΜΕ ενώ στα Προπύλαια συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Σύμφωνα με το 902.gr, οι ομιλητές στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ επεσήμαναν ότι «οι ιμπεριαλιστές ματώνουν για ακόμη μια φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών και δρόμων, των σφαιρών επιρροής, το ξεκαθάρισμα στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών τους με τη Ρωσία. Παράλληλα τονίζουν ότι μόνη λύση για όλη την περιοχή είναι να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στους καπιταλιστές, στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς συνολικά.»

Διαδηλωτές πετάνε αυγά στα γραφεία της ΕΕ

Η ΛΑΕ από την πλευρά της καταγγέλλει «την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί κατάντησε τη χώρα αμερικάνικο στρατιωτικό προτεκτοράτο, και διέθεσε τις αμερικάνικες βάσεις στην Ελλάδα, και πρώτα απ όλα της Σούδας, για την υποστήριξη της ιμπεριαλιστικής αυτής επίθεσης στη Συρία».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που συμμετέχει στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει μεγάλες ευθύνες για την πρόσδεση της Ελλάδας στο πολεμικό άρμα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για την ενίσχυση του αντιδραστικού άξονα με Ισραήλ και Αίγυπτο. Τα κυβερνητικά ψελλίσματα για μη εμπλοκή στον πόλεμο δεν έχουν καμία βάση καθώς η βάση της Σούδας παρέχει αναντικατάστατη υποστήριξη στους μακελάρηδες των ΗΠΑ. Ουσιαστικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μετατρέψει τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, ενώ συζητάει ακόμα και την αποδοχή των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ στον Άραξο. Ταυτόχρονα εμπλέκεται όλο και περισσότερο στον επικίνδυνο ανταγωνισμό με την Τουρκία, με τη συμμετοχή πολυεθνικών, για το πετρέλαιο και τις ΑΟΖ.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:50