search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:47
MENU CLOSE

Επιμένει η Τουρκία: «Ύψωσαν τη σημαία και εμείς την κατεβάσαμε»

17.04.2018 17:58
Επιμένει η Τουρκία: «Ύψωσαν τη σημαία και εμείς την κατεβάσαμε» - Media

 

Επιμένει η Τουρκία ότι κατέβασε την ελληνική σημαία από την βραχονησίδα Ανθρωποφάγος, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της χώρας, Μπεκίρ Μποζντάγ.

Μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου της τουρκικής κυβέρνησης, ο Μπ. Μποζντάγ δήλωσε: «Η Τουρκία δε θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο». Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Πήγαν και ύψωσαν τη σημαία κι εμείς την κατεβάσαμε».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης επέκρινε «κάποιους« στην Ελλάδα οι οποίοι «κάνουν δηλώσεις κοιτώντας την εσωτερική πολιτική σκηνή».

ΥΠΕΝ για βραχονησίδες: Οι σημαίες είναι στον ιστό

Σημειώνεται ότι κορυφαία πηγή του υπ. Ναυτιλίας διαβεβαίωσε το πρωί της Τρίτης ότι «όλες οι σημαίες είναι στις θέσεις τους». Όπως ανέφερε η πηγή, το λιμενικό σώμα, έχει αναλάβει από τη Δευτέρα την επιτήρηση των βραχονησίδων γύρω από του Φούρνους.

Και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης εμμένει ότι η σημαία παραμένει στο σημείο, καθώς δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια δραστηριότητα», διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της Άγκυρας. 

«Υπάρχει διερεύνηση του περιστατικού. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες παραβιάσεων του εναέριου και του θαλάσσιου χώρου. Η στρατηγική της έντασης δεν ωφελεί ούτε την Τουρκία ούτε την Ελλάδα, οι Τούρκοι πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί. Δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο, υπάρχει διεθνές δίκαιο που καθορίζει τι ορίζεται στο Αιγαίο. Η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή είναι για το συμφέρον της χώρας μας», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών. 

Κουβέλης: Οι Τούρκοι σκηνοθέτησαν την είδηση

«Δεν υπήρξε περιστατικό τουρκικής ακτοφυλακής ή ειδικών δυνάμεων να κατέβασαν τη σημαία. Η αφαίρεση σημαίας δεν προκύπτει από κατέβασμα ακτοφυλακής ή ειδικές δυνάμεις» επέμεινε ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα ενημέρωσε την Αθήνα για τη σημαία στη βραχονησίδα και μετά την κατέβασε

Από την πλευρά τους, τα τουρκικά ΜΜΕ από το πρωί, αναφέρθηκαν στο περιστατικό κάνοντας λόγο για ελληνική πρόκληση.

H Hurriyet αναφέρθηκε σε «πρόκληση με σημαία» από την Ελλάδα και ισχυρίζεται ότι η κίνηση των τριών νεαρών Ελλήνων έγινε αντιληπτή από την τουρκική ακτοφυλακή κι ότι η Άγκυρα μέσω διαφόρων διαύλων επικοινώνησε με την Αθήνα και ζήτησε να απομακρυνθεί η σημαία, η οποία, όμως παρέμεινε στη θέση της κι έτσι πήγαν τη νύχτα της Κυριακής κομάντος της SAT, την υπέστειλαν και την πήραν στην Τουρκία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:45