search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:35
MENU CLOSE

Γ. Μπαλάφας: H απόφαση του ΣτΕ για τους πρόσφυγες δημιουργεί νέα δεδομένα – Θα τα αντιμετωπίσουμε

18.04.2018 08:59
Μπαλάφας: Δεν θα έκανα ότι ο Παπαδημούλης (Video) - Media

 

Για την απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία όσοι αιτούνται άσυλο μέχρι να εξεταστεί το αίτημα τους μπορούν να μετακινηθούν από τα ελληνικά νησιά μίλησε Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη ο Γιάννης Μπαλάφας, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις της ΕΕ, στη στάση της Τουρκίας και στις αυξημένες προσφυγικές ροές αυτή την εποχή σε σχέση με τα περσινά δεδομένα.

«Οπωσδήποτε δημιουργεί νέα δεδομένα» η απόφαση αυτή, «θα δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε» με τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες εξήγησε ο κ. Μπαλάφας σημειώνοντας ότι και οι «πρόσθετες δυσκολίες θα αντιμετωπιστούν», εντούτοις σημείωσε ότι η κοινή δήλωση του Μαρτίου 2016 για το προσφυγικό μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας δεν νομίζει ότι θα εκπέσει βάσει αυτής της απόφασης του ΣτΕ.

Αυτή η συμφωνία, όπως εξήγησε ο κ. Μπαλάφας, προβλέπει την υποχρέωση της ΕΕ να χρηματοδοτεί την Τουρκία και τις δομές φιλοξενίας για τα 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες που έχει η γειτονική χώρα. Η «ΕΕ ενώ είχε υποσχεθεί ένα άλφα ποσό προς την Τουρκία καθυστερεί την ολοκλήρωση της αποπληρωμής, της απόδοση του ποσού αυτού εξαιτίας της διαφοράς μεταξύ της Κομισιόν των κρατών – μελών και από την πλευρά του, επειδή μ’ αρέσει να είμαι ειλικρινής, ο Ερντογάν έχει δίκιο σε αυτό» δήλωσε ο Γιάννης Μπαλάφας.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στις αυξημένες ροές «που ακόμα είναι διαχειρίσιμες», και τόνισε πως «το προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι γεμάτο ζητήματα που είναι απρόβλεπτα και που δεν εξαρτώνται από εμάς».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:35