28/09/2020 18:38:21

Ζουράρις για Σαββίδη: «Ο αθλητικός νόμος δεν λέει ότι δεν επιτρέπεται το όπλο στο γήπεδο»

Απίστευτος Ζουράρις: Αν βγει ο Μητσοτάκης θα ζητήσω άσυλο από τη Γαλλία (Video) - Media

 

Ο Κώστας Ζουράρις… όπλισε ξανά κι αναφέρθηκε σε όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Κώστας Ζουράρις στον Metropolis FM:

Για το ποιον από τους ΑΕΚ, Λάρισα θέλει ως αντίπαλο στον τελικό κυπέλλου: «Και τους δύο μαζί. Να παίξουμε στο ένα ημίχρονο με την ΑΕΚ και στο άλλο με τη Λάρισα. Για να τους νικήσουμε και τους δύο… Όπως όλοι θα ήθελα κι εγώ την ΑΕΚ. Ξέροντας ότι η ΑΕΚ είναι μια καλή ομάδα και επειδή μιλάμε για ένα παιχνίδι, το ένα παιχνίδι έχει πάντα το στοιχείο του τυχαίου, του μία και έξω. Θέλω την ΑΕΚ όπως και όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες».

Για τη δικαστική υπόθεση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ: «Η πρωτόδικη απόφαση είναι απαράδεκτη και γεμάτη νομικά ελαττώματα. Ως παλιός νομικός το λέω. Ο αθλητικός νόμος δεν προβλέπει την τιμωρία του Σαββίδη. Η οπλοφορία του Σαββίδη ήταν νόμιμη. Αν ο νόμος έλεγε πως η απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο ισχύει και για τον έχοντα νόμιμη άδεια τότε ναι. Έπρεπε ο αθλητικός νόμος να το γράφει ρητώς, δεν το γράφει, όμως. Είναι απαράδεκτο να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ για κάτι που δεν προκύπτει από τον νόμο. Πρέπει να αναγνωριστεί η ευθύνη της ΑΕΚ που έφυγε από το γήπεδο και δεν ξαναμπήκε ποτέ. Η τουλάχιστον να αναγνωριστεί το 1-0 και να συνεχιστεί το παιχνίδι για επτά λεπτά. Κυρίως, όμως, έπρεπε να τιμωρηθεί η ΑΕΚ».

Για την τιμωρία του Ιβάν Σαββίδη: «Το ίδιο ισχύει και για τον Ιβάν Σαββίδη. Ο αθλητικός νόμος δεν λέει ότι δεν επιτρέπεται το όπλο στο γήπεδο για τον έχοντα νόμιμη άδεια οπλοφορίας. Η άδεια οπλοφορίας αφορά κυρίως τον δημόσιο χώρο. Και το γήπεδο είναι δημόσιος χώρος. Ο αθλητικός νόμος θα έπρεπε να λέει ότι απαγορεύεται και για τους έχοντες νόμιμη άδεια οπλοφορίας. Υπήρξε κακή ερμηνεία από τον δικαστή. Έπρεπε ο αθλητικός νόμος να προβλέπει απαγόρευση και γι’ αυτόν που έχει νόμιμη άδεια οπλοφορίας. Επομένως κακώς εφάρμοσε τον νόμο ο δικαστής».

Για την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του: «Έγινε το 1998 και μου ζητήθηκε από τον αρχηγό της αστυνομίας να βγάλω άδεια οπλοφορίας. Δεν ήμουν διατεθειμένος να αλλάξω τρόπο ζωής και δεν το πήρα. Πάνω στη συζήτηση, όμως, θυμάμαι ότι μιλούσαμε για τον δημόσιο χώρο και του πού φέρει κάποιος το όπλο. Μου είχε πει ο αρχηγός της αστυνομίας ότι μου τη δίνουν κυρίως για δημόσιο χώρο, διότι εκεί είναι το επικίνδυνο».

Για τον ορισμό του ΟΑΚΑ ως έδρας του τελικού: «Πρόκειται περί αίσχους. Δεν μπορεί να πριμοδοτείται μια αθηναϊκή ομάδα συνέχεια. Όταν υπάρχει μια μη αθηναϊκή ομάδα, ο τελικός πρέπει να γίνεται σε μια ουδέτερη πόλη. Όχι διότι φοβόμαστε το ΟΑΚΑ, αλλά διότι είναι απαράδεκτη η πριμοδότηση μιας αθηναϊκής ομάδας. Όπως έγινε πέρσι στον Βόλο, ας γίνει φέτος στη Λάρισα ή τα Τρίκαλα».

Πηγή: Sport-fm

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.