search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:58
MENU CLOSE

Συνάντηση Δήμα-Ιερώνυμου

19.12.2011 12:06
Συνάντηση Δήμα-Ιερώνυμου - Media

Συνάντηση που κράτησε περισσότερο από 40 λεπτά είχαν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμου με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα.

Συνάντηση που κράτησε περισσότερο από 40 λεπτά είχαν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμου με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα.

«Ανταλλάξαμε με τον μακαριώτατο απόψεις για τις σχέσεις της Εκκλησίας σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, δεδομένης και της αστάθειας που παρουσιάζει και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξες Εκκλησίες στην περιοχή. Επίσης για τα θέματα αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, τον ρόλο της Εκκλησίας και την συμβολή της στην αντιμετώπιση της κρίσης. Διαβεβαίωσα τον αρχιεπίσκοπο ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών στα θέματα της αρμοδιότητάς του θα είναι αρωγοί» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δήμας μετά το τέλος της συνάντησης.

Ο αρχιεπίσκοπος, από την πλευρά του, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συνάντησή μου με τον υπουργό με τον οποίο είχαμε μία ουσιαστική συζήτηση. Μόλις επέστρεψα από την Κύπρο και συζητήσαμε για τα θέματα των Χριστιανών στη λεκάνη της Μεσογείου, αλλά και για τα θέματα των προβλημάτων λόγω της κρίσης και της υποχρέωσης να συνεργαστούμε Εκκλησία και Πολιτεία, ώστε να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους αυτούς, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:57