search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:35
MENU CLOSE

Πλήρης διαγραφή οφειλής για το 75% των δανειοληπτών του πρώην Οργανισμού Εργατικών Κατοικιών

19.04.2018 09:32
Ρύθμιση δανείων τ. ΟΕΚ: Παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι 31/3 - Media

 

Άνοιξε η πλατφόρμα στην ιστοθέση του ΟΑΕΔ που δίνει τη δυνατότητα σε 82.000 δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ (Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας) να κάνουν αίτηση ρύθμισης των οφειλών τους (για διαγραφές, για επαναπροσδιορισμό ύψους οφειλής, επαναπροσδιορισμό του τρόπου πληρωμής) και όπως είπε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη μιλώντας στο “Κόκκινο 105,5”, καλύπτονται τόσο αυτοί που πήραν στεγαστικό δάνειο από τα ίδια κεφάλαια του πρώην ΟΕΚ όσο και αυτοί που πήραν κατοικίες μέσα από ειδικό πρόγραμμα του πρώην ΟΕΚ, αλλά όχι αυτοί που πήραν δάνεια από εμπορικές τράπεζες με επιδότηση του πρώην ΟΕΚ, όπως διευκρίνισε.

Για τους τελευταίους, που είναι περίπου 45.000 δανειολήπτες, αυτή τη στιγμή «συγκεντρώνουμε στοιχεία από τις τράπεζες και θα έχουμε ακριβή εικόνα αρκετά σύντομα».

Οι ρυθμίσεις προβλέπουν τα εξής:

  • Διαγραφή οφειλών όσων το συνολικό χρέος είναι μέχρι 6.000 ευρώ, που αφορά 42.000 από τους 82.000 δανειολήπτες.
  • Διαγραφή υπόλοιπων οφειλών για όσους έχουν καταβάλει ήδη το 60%.
  •  Διαγραφή τόκων κεφαλαίου και υπερημερίας που δεν έχουν εισπραχθεί.
  • Επαναπροσδιορισμός του ύψους της οφειλής με εκπτώσεις που ξεκινούν από 15%, επιπλέον εκπτώσεις για κοινωνικές κατηγορίες στο υπόλοιπο του δανείου.

«Αν αθροιστούν οι δύο πρώτες κατηγορίες, περίπου 62.000 δανειολήπτες ή το 75% μετά την αίτηση υπαγωγής θα τύχουν πλήρους διαγραφής της οφειλής τους», όπως τόνισε η ίδια.

Το στεγαστικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ υπογράμμισε ότι είναι «ο καθολικός διάδοχος των υποχρεώσεων του πρώην ΟΕΚ. Εκτός από τα 82.000 δάνεια του ΟΕΚ, παραλάβαμε οκτώ οικισμούς εργατικών κατοικιών σε εξέλιξη κατασκευής, αλλά και την εκκρεμότητα της έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας σε 150 οικισμούς, σε όλη τη χώρα, όπου 13.500 δικαιούχοι περιμένουν εδώ και πολύ καιρό οριστικούς τίτλους ιδιοκτησίας».

Για την τρέχουσα στεγαστική πολιτική του ΟΑΕΔ η ίδια σημείωσε ότι «ήδη έχουμε ολοκληρώσει τρεις οικισμούς τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε δώσει δωρεάν με κλήρωση 256 νέες εργατικές κατοικίες σε δικαιούχους, στα Νέα Λιόσια, την Καρδίτσα και την Μεσσήνη. Άλλοι πέντε τέτοιοι οικισμοί είναι σε εκκρεμότητα, δύο στην Ελευσίνα, ένας στην Κέρκυρα, ένας στα Γρεβενά και ένας στα Γιαννιτσά».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:32