search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:19
MENU CLOSE

Σοφία Σακοράφα: “Πάρτε μέτρα για όσα κάνει το Ισραήλ στη Γάζα, αλλιώς ας σταματήσει η συζήτηση”

19.04.2018 16:05
Σοφία Σακοράφα: “Πάρτε μέτρα για όσα κάνει το Ισραήλ στη Γάζα, αλλιώς ας σταματήσει η συζήτηση” - Media
 
Έντονη κριτική προς την ΕΕ άσκησε με τοποθέτηση της στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας.
 
Ξεκινώντας την τοποθέτηση της, επισήμανε ότι η Χαμάς, την οποία κάποιοι επιμένουν να αποκαλούν “τρομοκρατική οργάνωση” είναι εκλεγμένη κυβέρνηση από τους Παλαιστίνιους στη Γάζα και αυτό θα πρέπει να το αποδεχθούν.
 
Η Σοφία Σακοράφα καυτηρίασε το γεγονός ότι η ΕΕ συνεργάζεται με την κυβέρνηση του Ισραήλ, ενώ δολοφονούνται εν ψυχρώ παλαιστίνιοι πολίτες από ισραηλινούς στρατιώτες και ο υπουργός Άμυνας  “τους μοιράζει μετάλλια τιμής” και δηλώνει ότι θα εξαφανίσει τους Παλαιστίνιους και δε θα υπάρξουν συνέπειες.
 
Παρά το γεγονός ότι το θέμα της Παλαιστίνης έχει συζητηθεί πάρα πολλές φορές στο Ευρωκοινοβούλιο -πιο πολλές και από τον πόλεμο στη Συρία, όπως ανέφερε η ευρωβουλευτής, ποτέ δεν έχει ληφθεί ούτε ένα δραστικό μέτρο για να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση του Ισραήλ. Η Σοφία Σακοράφα αναφέρθηκε και στις εκκλήσεις που έχει κάνει η ίδια για να παγώσει η Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ.
 
 “Είστε υποχρεωμένοι και από τις Συνθήκες της Ε.Ε. και από την ίδια την συμφωνία” τόνισε.
 
Κλείνοντας την παρέμβασή της στην ολομέλεια,  ζήτησε να αλλάξει η πολιτική και να ληφθούν δραστικά μέτρα απέναντι στο Ισραήλ για όσα εξακολουθεί να διαπράττει στη Γάζα, αλλιώς όλες αυτές οι συζητήσεις δεν έχουν κανένα άλλο λόγο να γίνονται και σπαταλάται άδικα ο χρόνος μόνο για το “θεαθήναι”.
 
Η παρέμβαση της ευρωβουλευτού Σοφία Σακοράφα:
«Η Χαμάς, την οποία πολλοί και στο Ευρωκοινοβούλιο ονομάζουν τρομοκρατική οργάνωση, είναι εκλεγμένη κυβέρνηση από τους Παλαιστίνιους. Άρα πρέπει να το αποδεχθούμε. Δηλαδή πως περιμένετε να είναι η κατάσταση στο μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης του κόσμου; Η Ισραηλινή Κατοχή είναι το θέμα που έχουμε συζητήσει περισσότερες φορές σε αυτήν  εδώ την αίθουσα. Περισσότερες και από τον πόλεμο στη Συρία! Πείτε μας ένα μέτρο που έχετε πάρει για τις δολοφονίες. Όχι δύο! Πείτε μας μια πρωτοβουλία που έχετε πάρει για να πιέσετε το Ισραήλ. Δολοφονούνται παλαιστίνιοι πολίτες από ισραηλινούς στρατιώτες εν ψυχρώ και ο Λίμπερμαν «τους μοιράζει μετάλλια τιμής». Δηλώνει ότι θα εξαφανίσει τους Παλαιστίνιους και εγγυάται ότι δε θα υπάρχουν και συνέπειες. Φαίνεται ότι για τον κ. Πρέντα έχουν απανθρωποποιηθεί τόσο πολύ οι Παλαιστίνιοι που δεν αξίζουν ούτε μια ανθρωπιστική παρέμβαση. Το αίμα τους είναι φθηνό, τα δεινά τους είναι άνευ σημασίας και οι δολοφόνοι τους μπορεί να είναι φίλοι και εταίροι σας. Σας έχω κάνει τόσες εκκλήσεις. Παγώστε την Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ. Είστε υποχρεωμένοι και από τις Συνθήκες της Ε.Ε. και από την ίδια την Συμφωνία.
Κάθε φορά απαντάτε ότι δεν υπάρχει πλειοψηφία στο Συμβούλιο. Πως το ξέρετε; Το προτείνατε ποτέ;
Ποια Κράτη μπλοκάρουν το πάγωμα; Πείτε το στους ευρωπαίους πολίτες!
Αν δεν αλλάξετε πολιτική,  σπαταλάτε άδικα και τον δικό σας χρόνο, αλλά και τον δικό μας σε άσκοπες συζητήσεις για το θεαθήναι!»
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24