search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:35
MENU CLOSE

Ραούλ Κάστρο: Νεο-αποικιοκρατική η εξωτερική πολιτική Τραμπ

19.04.2018 17:12
Βόμβα μεγατόνων από Politico: Το Ισραήλ υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Τραμπ - Αντιδράσεις από Τελ Αβίβ - Media

 

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο άσκησε δριμεία κριτική στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι η εξωτερική πολιτική του Ρεπουμπλικάνου είναι «νεο-αποικιοκρατική» και τιμωρεί αδίκως εμπορικούς εταίρους όπως η Κίνα και η Ευρώπη, ενώ επιδιώκει να απομονώσει την Κούβα και τους συμμάχους της.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η άνοδος του Τραμπ στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ ανέτρεψε τις σχέσεις με την Ουάσιγκτον, που χαρακτηρίζονται πλέον από έναν επιθετικό κι απειλητικό τόνο.

Αντίθετα, αναφορικά με τη Ρωσία, ο Κουβανός ηγέτης σημείωσε ότι οι διμερείς σχέσεις Αβάνας-Μόσχας αναπτύσσονται σε κάθε επίπεδο.

Ο Κάστρο προέβη στις παραπάνω δηλώσεις αφού παρέδωσε τα ηνία της χώρας στον διάδοχό του, τον Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ.

Στον τομέα της οικονομίας, ο απερχόμενος πρόεδρος επανέλαβε ότι τάσσεται υπέρ της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων στην σοσιαλιστική οικονομία, αλλά επισήμανε ότι το σχέδιο να ενώσει τα δύο νομίσματα της χώρας προκαλεί «πονοκέφαλο».

Επιπλέον, ο 86χρονος Κάστρο επιβεβαίωσε ότι θα αποσυρθεί από την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματός το 2021.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:34