search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:49
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Pulse: Στο +9% η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Επτά στους δέκα αισθάνονται ανασφαλείς (PDF)

19.04.2018 17:37
Δημοσκόπηση Pulse: Στο +9% η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - Επτά στους δέκα αισθάνονται ανασφαλείς (PDF) - Media

Καθαρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται με εννέα εκατοστιαίες μονάδες του κυβερνόντος κόμματος.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5%, έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Το Κίνημα Αλλαγής κερδίζει μισή μονάδα και βρίσκεται στην τρίτη θέση με 8,5%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Ένωση Κεντρώων και η Ελληνική Λύση με 1,5% αντίστοιχα και ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΟΣ συγκεντρώνουν από 1%, ενώ σε σταθερά υψηλά ποσοστά (21,5%) βρίσκεται η αδιευκρίνιστη ψήφος. (6,5% αναποφάσιστοι, 5,5% δεν ξέρουν/δεν απαντούν, από 4,5% άκυρο και αποχή).

Στην πρόθεση ψήφου με την αναγωγή επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 31,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 21,5% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 9%, η Χρυσή Αυγή με 8%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2% αντίστοιχα, η Ελληνική Λύση με 1,5%, και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΛΑΟΣ με 1%.
 
Το μεγαλύτερο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το άκυρο/λευκό/αποχή με 35%. Από τη ΝΔ προέρχεται το 6% της αδιευκρίνιστης ψήφου, από το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ, την Ένωση Κεντρώων και άλλα κόμματα το 16% (από 4% έκαστο), και από Χρυσή Αυγή και Δημοκρατική Συμπαράταξη το 6% (3% αντίστοιχα). Τέλος στην αδιευκρίνιστη ψήφο έχει μετακινηθεί και το 2% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ του Σεπτεμβρίου του 2015.
 
Προβληματισμός για την ασφάλεια

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερώτημα περί αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, όπου σχεδόν επτά στους δεκα (το 68%) απαντούν ότι αισθάνονται σίγουρα και μάλλον δυσαρεστημένοι από το επίπεδο ασφάλειας και αστυνόμευσης και μόλις το 21% απαντά πως αισθάνεται ασφαλές, ενώ σημειώνεται ότι το 55% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται μη ικανοποιημένο με το επίπεδο ασφάλειας στη χώρα.

Όσον αφορά στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές, το 56% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ το 32% επικροτεί τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα αυτό.

Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

Στο ερώτημα περί καταλληλότητας για τη θέση του πρωθυπουργού, ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 31%, ενώ ο νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 23% και «κανένας από τους δύο», απαντάει το 40%.

Επίσης, το 32% των ερωτηθέντων πιστεύει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για να διαχειριστεί την οικονομία και την ανάπτυξη στο μέλλον, το 21% θεωρεί ως καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα, «κανένας από τους δύο», απαντά το 29%, «και οι δύο το ίδιο» απαντά το 6%.

Πηγή: skai.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:49