search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:50
MENU CLOSE

Σεντένο: Δεν συζητάμε παράταση του ελληνικού προγράμματος

19.04.2018 18:36
Σεντένο: Δεν συζητάμε παράταση του ελληνικού προγράμματος - Media

 

Κατηγορηματικά διέψευσε πληροφορίες που είχε μεταδόσει η Sueddeutsche Zeitung περί συζητήσεων εντός της Ευρωζώνης για παράταση του ελληνικού προγράμματος ο Πορτογάλος πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Atlantic Council, σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Σεντένο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις παράτασης του ελληνικού προγράμματος, προσθέτοντας ότι οι ελληνικές αρχές εστιάζουν στην έξοδο από το πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, χώρες-μέλη της Ευρωζώνης θα έβλεπαν με καλό μάτι μια ολιγόμηνη παράταση του προγράμματος, το οποίο λήγει τον Αύγουστο, προκειμένου η Αθήνα να ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενά του.

Πάντως, ο Μάριο Σεντένο άφησε αιχμές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι ηγέτες της Ε.Ε. διαχειρίζονται την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την κρίση. Ο Πορτογάλος αξιωματούχος είπε ότι τώρα είναι η στιγμή για ενίσχυση του ευρώ και κάλεσε τους ηγέτες της ευρωζώνης να επενδύσουν πολιτικό κεφάλαιο σε αυτή την κατεύθυνση. «Ελπίζω να χρειαστεί μια νέα κρίση για να το κάνουν», είπε χαρακτηριστικά.

“Πιο κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους”

H Ελλάδα και οι πιστωτές της χώρας μοιάζουν να είναι ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, είπε από την Ουάσινγκτον ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Μιλώντας στο Αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο κ. Σεντένο τόνισε ότι αν και υπάρχουν “ορισμένα ζητήματα” ακόμα, σε ότι αφορά το χρέος της Ελλαδας, οι Ευρωπαίοι πιστωτές, το ΔΝΤ αλλά και η Αθήνα προχωρούν, σταδιακά, προς μια διευθέτηση.

“Είμαστε σε καλή θέση να οριστικοποιήσουμε το πρόγραμμα με την Ελλάδα … Υπάρχουν ορισμένα ζητήματα στο τραπέζι που σχετίζονται με τα μέτρα ελάφρυνσης … Έχουμε συνεργασία με όλους τους θεσμούς ώστε να φτάσουμε σε μια συμφωνία και η δική μου αίσθηση είναι ότι σαφώς και είμαστε πολύ πιο κοντά στο να κλείσουμε αυτά τα κενά από ότι ήμασταν πριν”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24