search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:27
MENU CLOSE

Πορεία στη Θεσσαλονίκη για τους 35 πρόσφυγες της Μόριας που δικάζονται στη Χίο

19.04.2018 18:55
Πορεία στη Θεσσαλονίκη για τους 35 πρόσφυγες της Μόριας που δικάζονται στη Χίο - Media

 

Πορεία διαμαρτυρίας “κατά της ποινικοποίησης των αγώνων των μεταναστών και της αλληλεγγύης” πραγματοποίησαν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, μέλη ΜΚΟ από δομές φιλοξενίας και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την Καμάρα, κινήθηκαν μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Ερμού και Βενιζέλου και κατέληξαν στο αρχικό σημείο.

Πρόκειται για την υπόθεση των 35 προσφύγων της Μόριας, που δικάζονται την Παρασκευή στη Χίο με βαριές κατηγορίες λόγω της συμμετοχής τους σε εξέγερση που σημειώθηκε στο Hotspot της Μόριας στις 18 Ιουλίου του 2017 – η οποία είχε λήξει με άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ.

Το αποπνικτικό κλίμα που επικρατεί στη Μόρια λόγω του τεράστιου αριθμού προσφύγων και μεταναστών που κρατούνται στο χώρο – σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τον προβλεπόμενο, σε συνδυασμό με την προοπτική της απέλασης στην Τουρκία για πολλούς πρόσφυγες, λόγω της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, από καιρού εις καιρόν πυροδοτούν εντάσεις και εξεγέρσεις στο μεγάλο hotspot της Λέσβου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:21