search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:38
MENU CLOSE

Ο ΓΑΠ, ο Μπόμπολας και ο χρυσός

20.12.2011 04:08
Ο ΓΑΠ, ο Μπόμπολας και ο χρυσός - Media

Της Goldfinger

Όταν από αυτό το site αλλά και το «Π» γράφαμε ότι οι δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται το Μέγαρο Μαξίμου για «γάμους και βαφτίσεις» κάποιοι είχαν σπεύσει να μας χαρακτηρίσουν πικρόχολους.

Της Goldfinger

Όταν από αυτό το site αλλά και το «Π» γράφαμε ότι οι δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται το Μέγαρο Μαξίμου για «γάμους και βαφτίσεις» κάποιοι είχαν σπεύσει να μας χαρακτηρίσουν πικρόχολους.

Και χαρακτηρίζαμε έτσι την πρωτοφανή κίνηση να παραχωρηθεί το Μέγαρο Μαξίμου και να χρησιμοποιηθεί ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο κάδρο της φωτογραφίας για την υπογραφή μιας ιδιωτικής συμφωνίας μεταξύ της Qatar Holdings και της European Goldfields, συμφερόντων Μπόμπολα, για τον χρυσό της Χαλκιδικής.

Κάποιοι άλλοι πάλι είχαν προχωρήσει τη σκέψη τους λίγο περισσότερο και ως καχύποπτοι και συνωμοσιολόγοι –όπως συχνά τους κατηγορούν- έλεγαν ότι επί της ουσίας το Μέγαρο Μαξίμου και ο Παπανδρέου χρησιμοποιήθηκαν για να ανεβάσει τις μετοχές της η εταιρεία και να γίνει η απόλυτα πολύφερνη «νύφη» που στην ποδιά της θα σφάζονται οι γαμπροί.

Και ω του θαύματος χθες 19 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε η φιλική εξαγορά της εταιρείας European Goldfields  από την καναδική εταιρεία ELDORADO GOLD έναντι ποσού 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Η εξαγορά αυτή, μάλιστα, παγώνει προς το παρόν και την πολυδιαφημισμένη  συμφωνία ύψους  600 εκατ. ευρώ που είχε υπογράψει εντός του Μεγάρου Μαξίμου η European Goldfields με επενδυτικό ταμείο του Κατάρ τον περασμένο Οκτώβριο. Και παγώνει γιατί η συμφωνία  επρόκειτο να τεθεί προς έγκριση από τη γενική συνέλευση της εταιρίας στις 22 Δεκεμβρίου. Όπως ανακοίνωσε όμως το νέο αφεντικό του χρυσού της Χαλικιδικής, τώρα προέχει η συγχώνευση των εταιρειών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:36