search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:44
MENU CLOSE

Ανθοπώλης: Ένα επάγγελμα που… πεθαίνει

20.04.2018 08:14
Ανθοπώλης: Ένα επάγγελμα που… πεθαίνει - Media

 

Η ανάγκη ενός συζύγου, συντρόφου ή και φίλου να αγοράσει λουλούδια και να τα στείλει στην αγαπημένη του φαίνεται πως αποτελεί… αρχαία ιστορία.

Όπως αναφέρει το zarpanews, η οικονομική κρίση έκανε τους καταναλωτές πιο προσεκτικούς στις αγορές τους ενώ παράλληλα «έκοψαν» διάφορες συνήθειες που είχαν όπως να επιλέγουν τα λουλούδια ως κάποιο δώρο σε επετείους, γενέθλια κ.ά.

Η αναδουλειά που έχει πέσει τα τελευταία χρόνια στα ανθοπωλεία του Ηρακλείου είναι τεράστια με τους ανθοπώλες να μιλούν για τραγική κατάσταση.

«Δυστυχώς πάμε από το κακό στο χειρότερο. Πλέον οι άνθρωποι δεν μπαίνουν στα ανθοπωλεία για να αγοράσουν λουλούδια προκειμένου να τα προσφέρουν σε κάποιον», επισημαίνει, μιλώντας στο cretapost, ο τέως πρόεδρος του Συλλόγου Ανθοπωλών Καταστηματαρχών νομού Ηρακλείου, Μανώλης Μιχελουδάκης τονίζοντας παράλληλα πως οι περισσότεροι επιλέγουν πια γλυκά.

«Λουκέτο» σε πολλά ανθοπωλεία

«Λουκέτο» έχουν μπει σε πολλά ανθοπωλεία στο Ηράκλειο τα τελευταία χρόνια με τους ανθοπώλες να μιλούν για ένα επάγγελμα που… πεθαίνει.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στα χρόνια προ κρίσης υπήρχαν στο δήμο Ηρακλείου τουλάχιστον 250 ανθοπωλεία.

Σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Μιχελουδάκη, σε ολόκληρο το νομό υπάρχουν 80 ανθοπωλεία, ένας αριθμός ο οποίος συνεχώς μειώνεται.

«Δεν υπάρχει περίπτωση ανάκαμψης του επαγγέλματος. Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την δική μας απραξία φέρνει αυτά τα αποτελέσματα. Πολλά επαγγέλματα εξελίχθηκαν. Εμείς όχι. Όπως λέω συχνά οι καφετζήδες έγιναν μπαρίστες, οι μάγειρες έγιναν σεφ, οι ανθοπώλες έγιναν σαν τον γύφτο της γειτονιάς. Δυστυχώς πλέον μιλάμε για ένα επάγγελμα το οποίο πεθαίνει», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Μιχελουδάκης ο οποίος παράλληλα επεσήμανε πως και ο ίδιος θα είχε κλείσει το κατάστημα αλλά δεν μπορεί επειδή δεν θα βρει αλλού δουλειά.

«Είμαι 53 χρόνων και είναι δύσκολο να βρω κάποια δουλειά. Αν έβρισκα σίγουρα θα έφευγα από αυτό το επάγγελμα. Τώρα όμως αναγκαστικά συνεχίζω να δουλεύω και ας μπαίνουμε καθημερινά μέσα», τόνισε σχετικά ο κ. Μιχελουδάκης.

Λουλούδια για γάμους, βαφτίσεις και… κηδείες

Οι μόνοι πελάτες που μπαίνουν πλέον στα ανθοπωλεία ζητούν λουλούδια για κάποια κοινωνική εκδήλωση.

«Υπάρχει ζήτηση σε γάμους, βαφτίσεις ή και κηδείες αλλά και αυτοί οι πελάτες μπαίνουν στα ανθοπωλεία με το… σταγονόμετρο. Κι αυτή η πελατεία όμως δεν είναι αρκετή καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που ασχολούνται με την διοργάνωση εκδηλώσεων. Πολλοί στρέφονται σε εκείνους για να εξυπηρετηθούν και ας δουλεύουν μαύρα», επεσήμανε σχετικά ο κ. Μιχελουδάκης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:44