search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:17
MENU CLOSE

Μετά την κριτική των “53” συνεδριάζει αύριο η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ – Αναπτυξιακό σχέδιο και Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ατζέντα

20.04.2018 10:12
Μετά την κριτική των "53"  συνεδριάζει αύριο η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ - Αναπτυξιακό σχέδιο και Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ατζέντα - Media

 

Υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει αύριο στις 11 το πρωί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες η ατζέντα της συνεδρίασης αφορά το αναπτυξιακό στρατηγικό σχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση στους θεσμούς στο προσεχές Eurogroup αλλά και την μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σημειώνεται ότι η Πολιτική Γραμματεία έχει πολύ καιρό να συνεδριάσει κάτι για το οποίο ασκήθηκε κριτική στην ηγεσία στο πλαίσιο της διήμερης συνδιάσκεψης της ομάδας των 53 το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σε τακτική βάση συνεδριάζει μόνο το Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο έχει περισσότερο «κυβερνητικό» χαρακτήρα και αποτελεί το ένα σκέλος της Πολιτικής Γραμματείας – το άλλο είναι η Εκτελεστική Γραμματεία η οποία έχει οργανωτικό – κομματικό χαρακτήρα. Η πλήρης σύνθεση του οργάνου, δηλαδή η Πολιτική Γραμματεία, σύμφωνα με την κριτική των 53 πλέον έχει αποδυναμωθεί, αφού δεν έχει τακτική λειτουργία.

Χαρακτηριστικά, στο κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα μετά τη σύσκεψη του Σαββατοκύριακου, αναφέρεται: 

 «Επιμένουμε στην άποψή μας ότι η λειτουργία του ενιαίου πολιτικού κέντρου δεν έχει τακτική μορφή. Η ΠΓ δεν έχει τακτική λειτουργία. Το ίδιο ισχύει και ακόμα περισσότερο, ως προς τη λειτουργία της Κ.Ε..  Στην ουσία τα όργανα έχουν πολιτικά αποδυναμωθεί και παρά τη σαφή απόφαση του 2ου συνεδρίου το κέντρο βάρους είναι σαφώς στο κυβερνητικό επιτελείο».

Φαίνεται λοιπόν, η κριτική αυτή για το κόμμα εισακούστηκε προς το παρόν από την ηγεσία, έστω και για λόγους εκτόνωσης της δυσαρέσκειας, και μένει να φανεί αν θα έχει και συνέχεια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:16