search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:13
MENU CLOSE

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο πρίγκιπας Κάρολος νέος επικεφαλής της βρετανικής Κοινοπολιτείας

20.04.2018 13:06
Βασιλικό Ναυτικό: Όχι, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει πεθάνει - Media

 

Ο πρίγκημα της Ουαλίας και γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ, Κάρολος, είναι ο νέος ηγέτης της Κοινοπολιτείας των Εθνών -πρώην Βρετανικής Κοινοπολιτείας- μετά από συνεδρίαση των ηγετών των χωρών-μελών της στο παλάτι του Ουίντσορ.

Την απόφασης των ηγετών είχε προηγηθεί έκκληση της βασίλισσας Ελισάβετ, στην οποία τους απηύθυνε την «ειλικρινή της επιθυμία» να ορίσουν τον πρίγκιπα Κάρολο ως επικεφαλής της εθελοντικής – ελεύθερης ένωσης 53 ανεξάρτητων κρατών, τα οποία είναι πρώην αποικίες της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Η παρέμβαση της βασίλισσας Ελισάβετ φαίνεται ότι βάρυνε σημαντικά στην τελική απόφαση των ηγετών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, της Αυστραλίας, Μάλκολμ Τέρνμπουλ και της Ινδίας, Ναντέντρα Μόντι.

Σημειώνεται ότι η παρέμβαση της Ελισάβετ έρχεται μετά από αίτημα του ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν και άλλων παραγόντων να τοποθετηθεί επικεφαλής της Κοινοπολιτείας ηγέτης εκτός Βρετανίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξει ψηφοφορία και ότι η ανακοίνωση του Κάρολου ως νέου ηγέτη της Κοινοπολιτείας θα γίνει μέσα στη μέρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:12