search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:38
MENU CLOSE

Τα επαγγέλματα που χάθηκαν στη «Μηχανή του Χρόνου»

20.04.2018 13:21
Το φάκελο των Σεπτεμβριανών «ανοίγει» η «Μηχανή του Χρόνου» στο COSMOTE HISTORY HD - Media

 

Η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, επιστρέφει τη Δευτέρα 23 Απριλίου, με νέο επεισόδιο στο COSMOTE HISTORY HD και μας παρουσιάζει μέσα από τον ελληνικό κινηματογράφο, επαγγέλματα που χάθηκαν ή μεταλλάχθηκαν με το πέρασμα του χρόνου (21.00).

Η εκπομπή περιγράφει τη μετάβαση από τον αμαξά στον ταξιτζή και από τον πλανόδιο παντοπώλη στον καταστηματάρχη, και εστιάζει σε επαγγέλματα που αποτελούν πλέον παρελθόν, όπως ο λούστρος και ο θυρωρός. Μέσα από συνεντεύξεις με ειδικούς, αναλύονται, επίσης, οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που συνετέλεσαν στην μετεξέλιξη των επαγγελμάτων, ενώ παράλληλα, μέσα από τον σχολιασμό χαρακτηριστικών κινηματογραφικών σκηνών, θίγονται σημαντικά θέματα, όπως η παιδική εργασία.

Η «Μηχανή του Χρόνου» αναδεικνύει, επίσης, πώς οι ταινίες της εποχής προέβαλαν μια εξιδανικευμένη εικόνα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και ποια θέση κατείχαν οι γυναίκες σε αυτή.

Στην εκπομπή μεταξύ άλλων μιλούν: Αννα Λυδάκη- καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άρης Μαλανδράκης- δημοσιογράφος, Γιώργος Κωνσταντίνου- ηθοποιός, Γιάννης Βογιατζής- ηθοποιός.

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

H «Κουζίνα του Θεού» στη μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αλεξανδρούπολη

Η νέα σειρά παραγωγής COSMOTE TV «Η κουζίνα του Θεού» επιστρέφει με νέο επεισόδιο στο COSMOTE HISTORY HD, και μας μεταφέρει στη μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αλεξανδρούπολη, η οποία χτίστηκε από το μηδέν και αναπτύχθηκε ταχύτατα. Η κάμερα ακολουθεί τις μοναχές να ετοιμάζουν ψωμί και συνταγές με ταχίνι, ενώ μας εξηγούν τον κρυφό συμβολισμό των κολλύβων (Τρίτη 24/4, 21.00). H σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 16.00.

Επίσης, στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος «Γνώση και Βιβλιοθήκες», προβάλλεται το δεύτερο επεισόδιο της νέας μίνι σειράς ντοκιμαντέρ «Βιβλίο και βιβλιοθήκες», σε παραγωγή COSMOTE TV. Σε αυτό το επεισόδιο και μέσα από το σκηνοθετικό φακό του Πάνου Αγγελόπουλου, παλιοί και νέοι εκδότες αφηγούνται ιστορίες για βιβλία, συγγραφείς και αναγνώστες. Στη συνέχεια, επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων που εμπλέκονται στην παραγωγή των βιβλίων μοιράζονται τις εμπειρίες τους από τον χώρο (Κυριακή 22/4, 21.00).

Αυτή την εβδομάδα, η σειρά «Εννέα μουσεία, ένα ταξίδι» μας ξεναγεί στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, ένα μουσείο που στοχεύει στην οικολογική ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς με την παρουσία και τις δράσεις του συνδέει τον άνθρωπο με τη φύση και την ιστορία του (Σάββατο 21/4, 19.00).

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Οδός Ελλήνων» παρουσιάζει, την Κυριακή 22/4 στις 20.00, ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του πεζογράφου και ποιητή Αργύρη Εφταλιώτη. Γεννημένος στη Λέσβο, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο εξωτερικό, πάντα όμως με τη σκέψη και την καρδιά του στραμμένες στην Ελλάδα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:37