search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:40
MENU CLOSE

Καταρρέει η Konami μετά από το διαζύγιο με την UEFA

20.04.2018 17:50
Ο βουλευτής Μαρκ Μέντοους ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου - Media

 

Η 10ετής συνεργασία της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Konami, δημιουργού των παιχνιδιών «Pro Evolution Soccer» με την UEFA θα λήξει τον ερχόμενο μήνα, αμέσως μετά τον τελικό του Champion’s League στην Ουκρανία. Αυτό σημαίνει ότι τόσο το Champion’s Leauge όσο και το Europa League δεν θα είναι διαθέσιμα ως διοργανώσεις στα μελλοντικά παιχνίδια της εταιρείας. Με την πρώτη αναφορά της είδησης στο Bloomberg, η μετοχή της ιαπωνικής εταιρείας έπεσε 5,1%.

Και οι δύο πλευρές ολοκληρώνουν τη συνεργασία σε καλό κλίμα και η σχέση τους «παραμένει ισχυρή», όπως ανακοίνωσαν. «Τα δικαιώματα του UEFA Champion’s League μας έδωσαν την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μοναδικές εμπειρίες και να δώσουμε στους φίλους του ποδοσφαίρου τη δυνατότητα να απολαύσουν τη διοργάνωση από πρώτο χέρι», σημειώνει σε δήλωσή του ο Γιόνας Λίγκααρντ, διευθυντής της Konami. «Φέτος, ωστόσο, θα επικεντρωθούμε σε άλλους τομείς. Θα συνεχίζουμε να αναζητούμε εναλλακτικούς τρόπους συνεργασίας της UEFA και της Konami».

Η αξία των μετοχών της Konami έχει διπλασιαστεί από την αρχή του 2016, όταν η εταιρεία επένδυσε περισσότερα στη δημιουργία παιχνιδιών για κινητά και tablet, και πρόσθεσε περισσότερες μικροσυναλλαγές (σ.σ. η δυνατότητα ενός gamer να βελτιώσει τις επιδόσεις του αγοράζοντας τα σχετικά πακέτα που είναι διαθέσιμα στο περιβάλλον του video game) στα παιχνίδια της.

Τα έσοδα από τα βιντεοπαιχνίδια αυξήθηκαν κατά 22% στα 89,7 δισ. γιεν (840 εκατ. δολάρια) στους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος οικονομικού έτους, χάρη στις πωλήσεις της έκδοσης του «Pro Evolution Soccer» («Winning Eleven» στις ΗΠΑ) για smartphones – μέχρι τον Φεβρουάριο ο τίτλος είχε φτάσει τα 90 εκατομμύρια downloads. Η εταιρεία βρίσκεται κοντά στην κυκλοφορία του συγκεκριμένου παιχνιδιού στην Κίνα, που είναι η μεγαλύτερη αγορά για mobile gaming στον κόσμο.

Πηγή: insider

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:37