22/02/2020 12:13:50

Και νέα αποχώρηση από τη Χρυσή Αυγή - Ανεξαρτητοποιήθηκε ο ευρωβουλευτής Συναδινός

Και νέα αποχώρηση από τη Χρυσή Αυγή - Ανεξαρτητοποιήθηκε ο ευρωβουλευτής Συναδινός - Media

Δεν έχει τέλος το κύμα αποχωρήσεων από τη Χρυσή Αυγή. Μετά από παραιτήσεις βουλευτών και στελεχών και το κλείσιμο γραφείων και τοπικών οργανώσεων, η κρίση στους κόλπους της νεοναζιστικής οργάνωσης φαίνεται πως έφτασε στις… Βρυξέλλες.

Την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε ο ευρωβουλευτής της, Ελευθέριος Συναδινός.

Στο κείμενό του δεν εμφανίζεται επ’ ουδενί μετανοιωμένος για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση, ενώ η κριτική περιορίζεται στη «δημιουργία ενός στενού κύκλου άεργων προσώπων» εντός της ΧΑ και όχι στο ναζιστικό της ιδεολογικό πλαίσιο.

Στο κείμενό του αναφέρει:

«Κατά τα τέσσερα έτη ειλικρινούς, αδιάλειπτης και άοκνης προσπάθειας να ενισχύσω κι εγώ, κατά το μέτρο που μου αναλογεί, τη φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη, αγωνιζόμενος με κάθε πρόσφορο τρόπο για αυτό που πάντοτε αποτελούσε γνώμονα της πορείας μου σε όλα τα επίπεδα της ζωής μου, δηλαδή την ευημερία της πατρίδας μου και την προάσπιση των εθνικών της συμφερόντων έναντι οποιουδήποτε εχθρού.

Επέλεξα να θέσω εαυτόν στη διάθεση του πολιτικού σχηματισμού της ΧΑ, βασιζόμενος στην πεποίθηση ότι υπάρχει ισχυρότατη θέληση αλλά και δυναμική πρωτοβουλία να εκπονηθεί σοβαρό σχέδιο τόσον αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας από τη δοτή κρίση, όσο και με τη διαφύλαξη της εδαφικής της ακεραιότητας, ανεξαρτήτως πολιτικού ή άλλου κόστους.

Σημειώνω εδώ, ότι η επιλογή μου να συστρατευτώ με τη ΧΑ, συνέπεσε χρονικά με την πλέον δύσκολη περίοδο για αυτή, δηλαδή εν μέσω συλλήψεων, προφυλακίσεων, ισχυρότατων διώξεων, κατά την οποία μεγάλο μέρος τόσο των στελεχών όσο και του απλού κόσμου, πόρρω απείχε από την εκδήλωση συμπαράστασης δια της προσωπικής εκθέσεως.

Προς λύπη μου όμως, διαπίστωσα ότι εντός του κινήματος δημιουργήθηκε σταδιακά ένας στενός κύκλος άεργων προσώπων, με μηδενική προθυμία να αναλάβουν έστω και την ελάχιστη πρωτοβουλία να ανταποκριθούν στον παλμό ενός πένητος λαού και μιας εθνικά εξευτελισμένης χώρας.

Ποτέ έως σήμερα δε δέχτηκα να συμβιβαστώ ή και να δεχτώ εκπτώσεις σε θέματα που αφορούσαν στην ηθική μου, στα πιστεύω μου και στην αξιοπρέπεια μου. Και δεν προτίθεμαι να το πράξω ειδικά τώρα που η πατρίδα μου δοκιμάζεται περισσότερο από ποτέ.

Από σήμερα λοιπόν, θέτω εαυτόν εκτός ΧΑ δηλώνοντας ότι θα συνεχίσω και έτσι να αγωνίζομαι για την πατρίδα μου.

Ζήτω η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ!

Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός

Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.