search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:22
MENU CLOSE

Πρόεδρος ΠΟΑΣΥ κατά Τόσκα: Δεν μπορεί να συμβουλεύεις τον πολίτη «κάνε τον κοιμισμένο»

21.04.2018 08:44
Θύμα κλοπής ο Νίκος Τόσκας - Τι κατήγγειλε στην αστυνομία (Video) - Media

 

Καυστικός για τη “συμβουλή” του Νίκου Τόσκα προς τους πολίτες να κάνουν ότι κοιμούνται όταν στο σπίτι τους μπει κάποιος διαρρήκτης εμφανίστηκε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος.

«Συμβουλές προς την κατεύθυνση “κάνε τον κοιμισμένο” δεν λέγονται. Θα μπει ο άλλος σπίτι μου κι εγώ θα κάνω τον κοιμισμένο; Δεν γίνονται αυτά, και πόσο μάλλον από την ΕΛΑΣ που δείχνει έτσι ότι έχει παραδοθεί στο έγκλημα», είπε ο κ. Γερακαράκος. 

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων σημείωσε ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου «φυσικά και απασχολεί» τους συναδέλφους του. «Οποιοσδήποτε νόμος που για λόγους αποσυμφόρησης βγάζει πιο γρήγορα έξω τους εγκληματίες επιβαρύνει τον αστυνομικό. Ο αστυνομικός πιάνει 2-3 φορές τον ίδιο εγκληματία. Οι συνάδελφοί μας λένε αφού τους πάμε τους ίδιους και τους βρίσκουμε στις περιοχές που περιπολούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γερακαράκος παρατήρησε, μάλιστα, ότι πλέον «έχει σταματήσει το οικονομικό έγκλημα και ο άλλος σκοτώνει για 20-30 ευρώ».

Κληθείς να ονοματίσει τα αίτια της ελλιπούς αστυνόμευσης ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ. καθώς, όπως είπε, «όταν η αστυνομία έχει φτάσει να λειτουργεί με ΕΣΠΑ και δωρεές από ιδιώτες καταλαβαίνετε τι συμβαίνει» ενώ αναφέρθηκε και στο ότι «τα τελευταίο διάστημα είχαμε μεγάλη μεταφορά προσωπικού στα νησιά και τα σύνορα από τις πόλεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περιοχές στην Αττική που έχουν δεχτεί το μεγαλύτερο βάρος από τα χτυπήματα των εγκληματιών είναι «κυρίως οι περιφερειακές περιοχές προς το κέντρο γιατί εκεί υπάρχουν και απομονωμένα σπίτια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:22