search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:43
MENU CLOSE

Καλύτερος ο Μέσι ή ο Κριστιάνο; – Η απάντηση του «θρυλικού» Γιάννη Διακογιάννη!

21.04.2018 08:57
Καλύτερος ο Μέσι ή ο Κριστιάνο; - Η απάντηση του «θρυλικού» Γιάννη Διακογιάννη! - Media

 

Θέση στην… ατελείωτη συζήτηση που γίνεται για το αν ο Λιονέλ Μέσι ή ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη πήρε ο Γιάννης Διακογιάννης, ο οποίος μίλησε στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο και τον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο θρυλικός δημοσιογράφος εξέφρασε την άποψη πως ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα είναι μεγαλύτερο ταλέντο από τον Πορτογάλο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος είναι εξαιρετικός ως αθλητής και είχε την τύχη να συνεργαστεί με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που έβαλε τις βάσεις στη μεγάλη καριέρα του.

Επίσης, αναφέρθηκε στους τους άλλους μεγάλους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ενώ έκανε τις «προβλέψεις» του για τα παιχνίδια της ημιτελικής φάσης στο Champions League.

Αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του ΣΠΟΡ FΜ ο Γιάννης Διακογιάννης

Για τον τελικό ανάμεσα στη Ρόμα και τη Λίβερπουλ, ο οποίος κρίθηκε στα πέναλτι 4-2 (1-1 κ.δ.), με νικητές τους Άγγλους μέσα στη Ρώμη: «Καλή ομάδα η Ρόμα και ήταν ωραίο το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ, η οποία μου άρεσε πολύ στην πρώτη της κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου στη Ρώμη. Ήταν το τελευταίο ματς του Κίγκαν και μετά τον είδα με τη φανέλα της Νότιγχαμ στη Μαδρίτη».

Για την τωρινή κατάσταση στο ποδόσφαιρο και τους ημιτελικούς στο Champions League: «Τι να παρακολουθήσω; Το Πλατανιάς-Λαμία; Έχει πάρει έναν αέρα η Ρεάλ, αλλά η Μπάγερν δεν κουράστηκε να πάρει την Bundesliga. Το δεύτερο ματς είναι στη Μαδρίτη και για εμένα είναι το πλεονέκτημα. Αν κερδίσει η Μπάγερν με 2-0, τότε ίσως είναι δύσκολα τα πράγματα. Είναι δύο ομάδες που έχουν την Ευρώπη στην καρδιά τους και τη φανέλα τους. Η Μπάγερν η σημερινή δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη του Μπεκενμπάουερ. Για τον άλλο ημιτελικό, δεν πιστεύω πολύ στη Ρόμα. Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις για ένα τέτοιο ζευγάρι. Κανείς δεν τις περίμενε. Η Λίβερπουλ έχει βελτιωθεί. Τώρα η άμυνα της Ρόμα θα παίξει το κλασικό ιταλικό παιχνίδι».

Για τον καλύτερο παίκτη ανάμεσα στους Ντι Στέφανο, Πελέ, Μαραντόνα, Τσάρλτον, Μπενμπάουερ, Ζιντάν, Γκαρίτσα, Κρόιφ, Κριστιάνο Ρονάλντο ή Μέσι: «Άλλη εποχή τότε. Το σύστημα τότε δεν ήταν το ίδιο με σήμερα. Τα μαρκαρίσματα δεν ήταν τόσο δυνατά όσο σήμερα. Υπήρχαν τρία μπακ, με έναν λίμπερο. Ήταν πιο ανοιχτό το ποδόσφαιρο. Περισσότερα τα γκολ και έβλεπες μεγάλα σκορ. Τώρα γυμνάζονται περισσότερο. Ο Πελέ είχε τα πάντα, είχε εξαιρετικά προσόντα. Έτρεχε πολύ μέσα στο γήπεδο. Ο Ντι Στέφανο ήταν δεκαθλητής, σέντερ φορ που γύριζε πίσω. Μεγάλος ηγέτης και έπαιζε για την ομάδα. Δεν ξέρω αν έχει υπάρξει ξανά δίδυμο σαν εκείνου με τον Πούσκας. Ο Κρόιφ είχε μεγάλη προσωπικότητα και φάνηκε ως προπονητής. Αν η Μπαρτσελόνα έφτασε εδώ που έφτασε, έβαλε εκείνος τις βάσεις στη Masia. Δεν πρόσεχε ιδιαίτερα τη ζωή του, ήταν φωνακλάς. Ο Πλατινί ήταν πιο ηγετική μορφή, φώναζε και μάλωνε τους συμπαίκτες του. Ο Ζιντάν ήταν πλέι μέικερ και ήταν φοβερός με την μπάλα στα πόδια του. Βέβαια, να είσαι πρώτος σκόρερ στην Ιταλία ήταν μοναδικό επίτευγμα. Τον Μαραντόνα δεν τον συμπαθώ. Όταν έβαλε το γκολ με το χέρι και πανηγύριζε, δεν γίνεται να τον συμπαθήσεις. Ο Μέσι είναι πιο βιρτουόζος και ταλαντούχος ως ποδοσφαιριστής. Ο Ρονάλντο είναι αθλητής, όταν κερδίζει η αντίπαλη ομάδα κόρνερ γυρίζει πίσω να βοηθήσει την άμυνά του. Ο Σερ Άλεξ τον ανέβασε πολύ και τον βοήθησε να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα. Ο Μέσι είναι πιο τέλειο ταλέντο, ο άλλος ο Κριστιάνο είναι καλύτερος αθλητής».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:41