23/05/2019 01:13:14

Αποδοκιμασία Άδωνι στους νεαρούς που ύψωσαν σημαία στη βραχονησίδα: Γιατί να δώσεις στην Τουρκία πρόσχημα για φασαρία;

Αποδοκιμασία Άδωνι στους νεαρούς που ύψωσαν σημαία στη βραχονησίδα: Γιατί να δώσεις στην Τουρκία πρόσχημα για φασαρία; - Media

 

Αποδοκιμάζει την ενέργεια των τριών νεαρών που τοποθέτησαν την ελληνική σημαία σε πέντε βραχονησίδες ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών 90,1, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δίνει το δικαίωμα στην Τουρκία να κάνει φασαρία και λειτουργεί εναντίον της Ελλάδας.

«Φυσικά και μπορούμε να βάλουμε μια ελληνική σημαία σε κάθε βραχονησίδα ή βράχο στην ελληνική επικράτεια. Στα μάτια του μέσου πολίτη αυτό φαίνεται πολύ λογικό όμως στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής πρέπει όταν θα λαμβάνεις μία τέτοια απόφαση να την κάνεις συντεταγμένα και έχοντας σε γνώση σου ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Τώρα ξέρουμε ότι η Τουρκία ψάχνει ευκαιρία. Η ερώτηση είναι γιατί να πας τώρα να βάλεις τη σημαία σε μια βραχονησίδα και να μην την βάλεις του χρόνου που δεν θα ψάχνει ευκαιρία η Τουρκία; Τι είναι αυτό που σε πιέζει να το κάνεις τώρα ; Γιατί θες να δώσεις στην Τουρκία ένα πρόσχημα να κάνει φασαρία; Το συμφέρον της Ελλάδας είναι η ηρεμία και η σοβαρότητα, το συμφέρον της Τουρκίας είναι η φασαρία. Αν το κάνεις αυτό και δώσεις το δικαίωμα στην Τουρκία να κάνει φασαρία δουλεύεις υπέρ της Ελλάδος ή εναντίον της Ελλάδος;», είπε χαρακτηριστικά. 

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι αν οι Έλληνες αξιολογούνται ως πρώτη προτεραιότητα να βάζουν τη σημαία σε κάθε βραχονησίδα τότε θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μια κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία γεγονος το οποίο θα μας καταστρέψει

«Αν υποτεθεί ότι πράγματι οι έλληνες αξιολογούν ως πρώτη προτεραιότητα να βάζουν τη σημαία σε κάθε βραχονησίδα που τους κάνει κέφι τότε θα πρέπει να κόψουμε τις δημόσιες δαπάνες το μισό, να πάρουμε F 35 , καινούργια υποβρύχια, καινούργια αεροπλάνα, ελικόπτερα, να γίνουμε πανίσχυροι. Το κάθε πράγμα έχει ένα κόστος, δεν υπάρχει τζάμπα στη ζωή. Εάν θέλει ο ελληνικός λαός να πει στην Τουρκία ότι δε σηκώνω κανένα τσαμπουκά τότε θα πρέπει να φτιάξουμε πανίσχυρες ένοπλες δυνάμεις, πέντε φορές ισχυρότερες από οτι σήμερα. Θα μπει δηλαδή η χώρα σε μια κούρσα εξοπλισμων με την Τουρκία. Είναι προς το συμφέρον μας αυτο ; Σας λέω όχι. Άρα μην παρασυρόμαστε σε μια συζήτηση που τελικά δε μας συμφέρει. Αν μπει η Ελλάδα σε μια κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία θα καταστραφούμε. Η Τουρκία είναι οικονομικά πανίσχυρη , είναι 75 εκατομμύρια και δεν είναι πτωχευμένη», ανέφερε. 

«Αν θέλουμε να πάψουμε να μας ενοχλεί αυτή η πραγματικότητα πρέπει να φτιάξουμε την οικονομία μας, να βγούμε στις αγορές, να μην έχουμε ανάγκη την τρόικα ,να δώσουμε κίνητρα στις οικογένειές να κάνουν παιδιά. Μα φτιάξουμε το δημογραφικό μας πρόβλημα που είναι το νούμερο ένα εθνικό μας πρόβλημα. Πρέπει να κάνουμε μια εθνική πολιτική που θα κάνει την Ελλάδα πανίσχυρη και πρωταγωνίστρια. Τότε δεν θα έχουμε ανάγκη καμιά βραχονησίδα και δεν θα φοβόμαστε κανένα τούρκο αλλά αυτό δε γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη.
Πρέπει να Χαραξουμε μία εθνική στρατηγική που σε 20 χρόνια από σήμερα θα μας κανει πανίσχυρους», πρόσθεσε. 

«Θα εφαρμόσουμε το νόμο για τον επανυπολογισμό των συντάξεων»

Αναφερόμενος στο ζήτημα της εφαρμογής του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τον επανυπολογισμό των συντάξεων και άρα τη μείωση τους ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία θα τηρήσει τις συμφωνίες και θα εφαρμόσει τους νόμους που ψηφίστηκαν στη Βουλή.

«Μην κοροϊδεύουμε πια τον κόσμο δεν βαρεθήκαμε να ακούμε τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει ψηφίσει ,ο νόμος είναι ψηφισμένος θέτει πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα και πολύ αυστηρή εποπτεία. Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα παραβιάσει το νόμο του; Αν παραβιαστεί ο νόμος τότε τα επιτόκια της Ελλάδας θα διπλασιαστούν εντός 2 ωρών και η Ελλάδα θα θέλει νέο μνημόνιο από την αρχή. Χωρίς άλλη συμφωνία με τους δανειστές και χωρίς πρόβλεψη χρηματοδότησης δεν υπάρχει δυνατότητα να μην εφαρμοστεί ο νόμος. Το θέμα των συντάξεων το υπέγραψε ο κ.Τσίπρας και το ψήφισε. Αυτό ισχύει και για μας, εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι θα παραβιάσουμε τις συμφωνίες. Ούτε ως αστείο δεν το έχουμε πει. Οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται. Ας μην ξανακάνουμε μια τέτοια συζήτηση. Εγώ δεν πρόκειται να κοροϊδέψω τον κόσμο όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.