search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:58
MENU CLOSE

Απάντηση του ΥΠΕΞ σε δημοσίευμα για βλάβη στο σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

21.04.2018 13:47
Απάντηση του ΥΠΕΞ σε δημοσίευμα για βλάβη στο σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - Media

 

Σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας -το οποίο και χαρακτηρίζει «κακοήθες»- απαντά το υπουργείο Εξωτερικών. 

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει:  

«Το απόγευμα της Παρασκευής 13 Απριλίου διαπιστώθηκε ότι το σύστημα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Υπουργείου Εξωτερικών υπέστη τεχνική βλάβη. Η συγκεκριμένη βλάβη συνδέετο με αστοχία ηλεκτρονικού υλικού, που αποτελεί άλλωστε συχνό φαινόμενο σε συστήματα μηχανογράφησης και πληροφορικής. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών έλαβε άμεσα κάθε μέριμνα, βάσει υφιστάμενων μελετών σκοπιμότητας που είχε εκ των προτέρων εκπονήσει, ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η βλάβη. Ταυτόχρονα ανέπτυξε τα εναλλακτικά συστήματα ενημέρωσης που διαθέτει για λόγους ασφαλείας.

Η αποκατάσταση του κεντρικού συστήματος κατέστη εφικτή με την τεχνογνωσία και εμπειρία των άριστα καταρτισμένων μηχανικών του Υπουργείου. Έτσι, εντός λιγότερο των 2 εργάσιμων ημερών, η λειτουργία της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας είχε αποκατασταθεί χωρίς να έχει χαθεί οποιοδήποτε τμήμα της.

Τη Δευτέρα 16 Απριλίου πράγματι κρίθηκε αναγκαίο όπως μη διαβαθμισμένη αλληλογραφία διακινηθεί μέσω εναλλακτικών ηλεκτρονικών διευθύνσεων, πέραν εκείνων της ειδικής διασφάλισης. Παράλληλα, έχει ήδη δρομολογηθεί και εν μέρει υλοποιηθεί η απαραίτητη αντικατάσταση τμήματος του ηλεκτρονικού υλικού, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες επανάληψης ανάλογου φαινομένου στο μέλλον.

Πληροφορίες σχετικά με το συμβάν μεταφέρθηκαν ήδη από τις αρχές της περασμένης εβδομάδος από ορισμένα έντυπα. Είναι φανερό, ότι η ανακίνηση του ζητήματος σε σημερινό δημοσίευμα και ο στρεβλός τρόπος με τον οποίον παρουσιάζεται το γεγονός εντάσσεται αποκλειστικά στο πλαίσιο του είδους δημοσιογραφίας που υπηρετεί το συγκεκριμένο έντυπο».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:58