search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:49
MENU CLOSE

Σοκ: Συνελήφθη γνωστή ηθοποιός για… εμπορία ανθρώπων σε αίρεση

21.04.2018 17:41
Σοκ: Συνελήφθη γνωστή ηθοποιός για... εμπορία ανθρώπων σε αίρεση - Media
 
Σοκ προκαλεί η είδηση ότι μια γνωστή και επιτυχημένη ηθοποιός, όχι μόνο συμμετείχε σε μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες αιρέσεις, αλλά φρόντιζε να… προωθεί ανθρώπους στο εσωτερικό της, ώστε να γίνονται θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.
 
Η ηθοποιός Άλισον Μακ, γνωστή από την αμερικανική τηλεοπτική σειρά Smallville, συνελήφθη με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων επειδή στρατολογούσε σε μια αίρεση γυναίκες οι οποίες στη συνέχεια υποχρεώνονταν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με τον ηγέτη της.
 
Η 35χρονη ηθοποιός συνελήφθη την Παρασκευή, όπως ανέφερε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Ρίτσαρντ Ντόναχιου.
Οι γυναίκες που παρασύρονταν στην αποκλειστικά γυναικεία αίρεση αναγκάζονταν να έχουν σεξουαλικές επαφές με τον γκουρού Κιθ Ράνιερ. Ο τελευταίος συνελήφθη στα τέλη Μαρτίου στο Μεξικού και εκδόθηκε στις ΗΠΑ.
 
Οι κατηγορούμενοι εκμεταλλεύονταν τα θύματα, όχι μόνο σεξουαλικά αλλά και μέσω της δουλειάς τους.
 
Το 1998 ο Κιθ Ράνιερ ίδρυσε έναν οργανισμό, τον Executive Success Program (ESP) που οργάνωνε διάφορα σεμινάρια με στόχο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες “να εκπληρώσουν το δυναμικό τους”. Πέντε χρόνια αργότερα ίδρυσε μια δεύτερη εταιρεία, τη Nxivm (προφέρεται “Νέξιουμ”). Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι συμμετέχοντες πλήρωναν μέχρι και 5.000 ευρώ για να παρακολουθήσουν πενθήμερα “εκπαιδευτικά” σεμινάρια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, στο τέλος βρίσκονταν χρεωμένοι και αναγκάζονταν να δουλέψουν για τη Nxivm για να εξοφλήσουν τον Ράνιερ.
 
Η οργάνωση είχε την έδρα της στο Όλμπανι της Νέας Υόρκης αλλά είχε ανοίξει κέντρα και σε πολλές άλλες πόλεις των ΗΠΑ, στον Καναδά, το Μεξικό και άλλες χώρες της κεντρικής Αμερικής.
 
Το 2015 ο “γκουρού” ίδρυσε άλλη μια παράλληλη οργάνωση-πυραμίδα, την DOS, που περιλάμβανε “σκλάβες” και “αφέντες”. Όλα τα μέλη ήταν γυναίκες και στην κορυφή της πυραμίδας βρισκόταν ο ίδιος ο Κιθ Ράνιερ.
 
Προτού να γίνουν δεκτές ως “σκλάβες” οι γυναίκες έπρεπε να δώσουν “εγγυήσεις” στην οργάνωση: διάφορα επιβαρυντικά για αυτές στοιχεία, φωτογραφίες, επιστολές ή έγγραφα, που η οργάνωση διατηρούσε το δικαίωμα να δώσει στη δημοσιότητα αν εκείνες εγκατέλειπαν την DOS για οποιοδήποτε λόγο. Μια από τις “αποστολές” των γυναικών ήταν να έχουν σεξουαλικές επαφές με τον Ράνιερ. Τα νέα μέλη σημαδεύονταν με τα αρχικά του γκουρού ενώ οι άλλες γυναίκες τις κρατούσαν ακίνητες και βιντεοσκοπούσαν τη σκηνή.
 
Μετά την “αποστασία” πολλών μελών και τη δημοσίευση ενός άρθρου στην εφημερίδα New York Times, τον περασμένο Οκτώβριο, ο γκουρού διέφυγε στο Μεξικό. Η Άλισον Μακ κατηγορείται ότι σε συνεργασία με τον Ράνιερ δημιούργησε ένα από τα προγράμματα στρατολόγησης γυναικών. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, βρισκόταν στην κορυφή της “πυραμίδας”, ήταν ιεραρχικά δεύτερη τη τάξει μετά τον Ράνιερ.
 
Η ηθοποιός έγινε γνωστή κυρίως με το ρόλο της “Κλόε Σάλιβαν” στη σειρά Smallville που είχε ως κεντρικό θέμα τα παιδικά χρόνια του Σούπερμαν στο Κάνσας.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:47