search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:38
MENU CLOSE

Ο Γιάννης Ραγκούσης προειδοποιεί: Όχι σε νέο «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος»…

21.04.2018 18:12
Ραγκούσης: Επτά ερωτήματα για την εκτόξευση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε Πάρο και Αντίπαρο - Media
 
Το δίλημμα «με τη συντηρητική ή με την προοδευτική παράταξη» θέτει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και νυν στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα» και τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής.
 
«Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, του οποίου ήμασταν μέλη η συντριπτική πλειονότητα στο Κίνημα Αλλαγής, ήταν από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του ξεκάθαρο ως προς την τοποθέτησή του στην Αριστερά. Οι μεταμοντέρνες αποϊδεολογικοποιημένες λογικές, που εξομοιώνουν τη συντηρητική με την προοδευτική παράταξη, απλώς υποκρύπτουν ιδιοτελείς προσωπικές στρατηγικές και πολιτικές καριέρες χωρίς αρχές και αξίες. Ως ΠΑΣΟΚ, μεγαλώσαμε επικρίνοντας το ΚΚΕ για το ιστορικό λάθος “τι Πλαστήρας, τι Παπάγος”. Ενα ιστορικό λάθος που το πλήρωσαν ακριβά τόσο η χώρα όσο και η δημοκρατική – προοδευτική παράταξη» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Ραγκούσης. Σε αυτό το πλαίσιο, διαμηνύει πως δεν είναι διατεθειμένος να γίνει «συνένοχος στη διάπραξη του ίδιου ιστορικού λάθος».
 
Ερωτηθείς γιατί καλεί επιμόνως το Πολιτικό Συμβούλιο των «έξι» να ξεκαθαρίσει τη στάση του απέναντι στις θέσεις του κ. Βενιζέλου και αν βλέπει σύγκλιση, ο κ. Ραγκούσης απαντά: «Απέναντι στη συγκεκριμένη πρόταση Βενιζέλου, να ξαναγίνουμε συνεργάτες της Δεξιάς και, μάλιστα, και εκτός μνημονίων, ή σιωπάς ή έρχεσαι σε ρήξη. Η σιωπή, που συνοδεύεται από την τοποθέτηση ότι πρώτα θα γίνουν εκλογές και μετά θα ανακοινώσουμε τις επιλογές μας, σημαίνει αποδοχή της συγκεκριμένης δεξιάς ατζέντας. Ισοδυναμεί με προαναγγελία ότι το Κίνημα Αλλαγής θα συμπράξει κυβερνητικά με τον κ. Μητσοτάκη την επομένη των εκλογών. Σε τέτοιες στρατηγικές επιλογές οφείλεται η συνεχής και σημαντικά καθοδική πορεία που καταγράφεται για το Κίνημα Αλλαγής στις έρευνες. Αυτή η πτωτική πορεία δεν είναι μόνο απογοητευτική, είναι και εξοργιστική, γιατί δεν ήταν μοιραία, δεν ήταν προκαθορισμένη».
 
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να ισχύσει η απλή αναολογική στις αμέσως επόμενες εκλογές, σημειώνει πως δυστυχώς προς το παρόν η ευκαιρία χάθηκε και εκφράζει την ελπίδα ότι «θα μπορούσαν να διαμορφωθούν οι κατάλληλες πολιτικές συνθήκες ώστε το ιστορικό αυτό λάθος να διορθωθεί».
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:37