search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:06
MENU CLOSE

Στροφή 180 μοιρών Ερντογάν: Θέλουμε ειρήνη με την Ελλάδα

21.04.2018 20:33
Ερντογάν σε Μακρόν: Μάθε ιστορία, αρχάριε! - Media

 

Εγκαταλείπει την πολεμική ρητορική του, ο Τούρκος πρόεδρος, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Γκιούλ ότι «η Ελλάδα έχει γίνει χώρα εγκληματιών».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσεστο τουρκικό κανάλι NTV: «Τώρα θέλουμε ειρήνη… Η ειρήνη με την Ελλάδα αξίζει όσο καμία άλλη», προσθέτοντας ότι δεν επιθυμεί άλλες εντάσεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο σουλτάνος αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ο νεαρός και δυναμικός πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει να κάνει ένα καινούργιο βήμα. Αυτό το διαπίστωσα στην επίσκεψή μου στην Ελλάδα, και στο ίδιο πνεύμα είδα και τον Έλληνα Πρόεδρο». 

Από τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, δεν έλειψε το σχόλιό του για την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα. «Πρέπει να μας τους επιστρέψουν» είπε, χαρακτηρίζοντάς τους «γκιουλενιστές», και συμππλήρωσε: «Πρέπει να ερωτηθεί η Ελλάδα τι κάνει γι’ αυτό (…)  Δεν θέλουμε να ταράξουμε τα νερά, δεν κάνουμε τέτοια προσπάθεια», είπε. 

Επίθεση στις ΗΠΑ

Κατά τα λοιπά, ο Ερντογάν, επιτέθηκε στις ΗΠΑ για την πολιτική που ακολουθούν έναντι της Τουρκίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η απειλή της τρομοκρατίας «έρχεται κυρίως από στρατηγικούς συμμάχους μας. […] Δεν μπορούμε να αγοράζουμε όπλα από τις ΗΠΑ με τα δικά μας χρήματα, αλλά οι ΗΠΑ δίνουν τα ίδια όπλα δωρεάν σε τρομοκρατικές οργανώσεις», υπονοώντας τους Κούρδους της Συρίας.

Όσον αφορά στις πρόωρες εκλογές, ο Ερντογάν δήλωσε ότι προτίθεται να απευθυνθεί σε Τούρκους πολίτες που βρίσκονται σε χώρα εκτός Τουρκίας, σε κλειστό χώρο, λέγοντας, μάλιστα, ότι θα μιλήσει μπροστά σε πλήθος 11.000, αλλά δεν ανακοίνωσε σε ποια χώρα θα γίνει η ομιλία, ενώ ήδη Αυστρία και Ολλανδία έχουν απαγορεύσει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις για τις τουρκικές εκλογές στις χώρες αυτές.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:06