search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:44
MENU CLOSE

Ρωσία: Εννιά νεκροί σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση

22.04.2018 05:52
Ρωσία: Εννιά νεκροί σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση - Media

 

Εννιά αντάρτες που προετοιμάζονταν να διαπράξουν επίθεση στη Ρωσία σκοτώθηκαν το Σάββατο στο Νταγκεστάν, την ασταθή δημοκρατία του ρωσικού Καυκάσου, γνωστοποίησε η ρωσική Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή.

Για «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση διεξήχθη το Σάββατο στη Ντερμπέντ, στο Νταγκεστάν, αφού οι αρχές έλαβαν πληροφορίες ότι «κακοποιά στοιχεία» κρύβονταν στην πόλη κι ετοιμάζονταν να διαπράξουν επίθεση την Εργατική Πρωτομαγιά, αργία στη Ρωσία, κατά την ανακοίνωση της επιτροπής.

 «Εννιά κακοποιοί εξουδετερώθηκαν κατόπιν σύντομων ανταλλαγών πυρών» με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, διευκρινίζεται.

Ένας αστυνομικός, μέλος μονάδας των ειδικών δυνάμεων, τραυματίστηκε στην επιχείρηση, κατά την ίδια πηγή.

Το Νταγκεστάν, που γειτονεύει με την Τσετσενία κι έχει κατά πλειονότητα μουσουλμανικό πληθυσμό, είναι μια από τις πιο φτωχές και πιο ασταθείς περιοχές της Ρωσίας.

Διαπράττονται εκεί συχνά επιθέσεις, την ευθύνη για τις οποίες αναλαμβάνει ενίοτε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στην οποία ορκίστηκαν πίστη οι ισλαμιστές αντάρτες οι οποίοι δρουν στον ρωσικό Καύκασο τον Ιούνιο του 2015.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:43