search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:07
MENU CLOSE

«Μύλος» με την πώληση του Παναθηναϊκού – Η ανακοίνωση Πιενγκοπονσάντ, η δήλωση – απάντηση Αλαφούζου

22.04.2018 07:16
Ανατροπή με πρόταση Αλαφούζου για ανακαινισμένη «Λεωφόρο» - Media

 

Με ανακοίνωσή του ο Παϊρόι Πιενγκοπονσάντ επιβεβαίωσε την ξεκάθαρη απόσταση που υπάρχει με την πλευρά Γιάννη Αλαφούζου για το μέλλον του Παναθηναϊκού! Μάλιστα στην ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων πως «δεν πρόκειται να εμφανιστεί στη διεθνή αγορά πρόταση καλύτερη ή και εφάμιλλη αυτής της Pan Asia Investments».

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της πλευράς του Ταϊλανδού επιχειρηματία:

«Προς όλους τους Φίλους και τους Φίλαθλους του Παναθηναϊκού,

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων και μετά  την επιστολή που λάβαμε από τον κ. Αλαφούζο θέλουμε άμεσα και με δημόσιο τρόπο να αποκαταστήσουμε την αλήθεια διότι το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν πρέπει να καθοριστεί από επικοινωνιακά παιχνίδια και άδηλες στοχεύσεις.

Η πρόταση εξαγοράς για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει επισήμως κατατεθεί στις 28 Μαρτίου στον κ. Αλαφούζo και ήταν απολύτως σαφής. Περιλαμβάνει επένδυση για μερική αποπληρωμή χρεών και επένδυση κεφαλαίου 20 εκατομμυρίων ευρώ. Σε μια ομάδα που με κεφάλαιο 20 εκατομμυρίων και χωρίς βάρη θα έδινε και πάλι τον αγώνα της για την κατάκτηση Εθνικών και ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. 

Προέβλεπε να καταβάλλουμε 13 εκατομμύρια ευρώ για χρέη σε εφορία και δημόσιο, 7 εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά του προπονητικού κέντρου «Γεώργιος Καλαφάτης» στο Κορωπί, 7 εκατομμύρια που είναι δεσμευμένα από τη τηλεοπτικό συμβόλαιο λόγω ενός δανείου που «ανακυκλώνεται» από τα χρήματα που έμπαιναν στην ΠΑΕ μέσω της NOVA και την άμεση επένδυση 20 εκατομμυρίων ευρώ για τις ανάγκες της ομάδας από το κονσόρτσιουμ. Πρόταση που ασφαλώς είναι παγκοίνως γνωστή πλέον.

Ο κος Αλαφούζος ισχυρίζεται ότι αποδέχτηκε.  Πέντε εργάσιμες ημέρες μετά την πρότασή μας, επέλεξε το απόγευμα του Σαββάτου για να απαντήσει ότι αποδέχεται πλην όμως όχι την δική μας πρόταση.  Διότι σιωπά ως προς τα υπόλοιπα χρέη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα οποία έχει δεσμευτεί τόσο σε εμάς όσο και δημοσίως. Χρέη που διατεινόταν ότι τα αναλαμβάνει. Συνεπώς λογικό είναι κανείς να αναρωτιέται για τη σκοπιμότητα της επιστολής Αλαφούζου.

Είναι σαφές ότι ο κος  Πιενγκμπονγκσάντ στοχεύει στην εξυγίανση και στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού και δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει κανένα προσωπικό συμφέρον απ΄ όπου κι αν προέρχεται. Είναι επίσης σαφές ότι δεν πρόκειται να εμφανιστεί στη διεθνή αγορά πρόταση καλύτερη ή και εφάμιλλη αυτής της Pan Asia Investments.  Είναι όμως ώρα για κρίσιμες αποφάσεις. Είναι ώρα να κατανοήσουν οι επαΐοντες ότι στο μέλλον του Παναθηναϊκού δεν χωρούν επικοινωνιακά παιχνίδια».

Η απάντηση Αλαφούζου

Με μία δήλωσή του στην εφημερίδα Live Sport και τον Βασίλη Βέργη, ο Γιάννης Αλαφούζος απάντησε στον Πιεμπονγκσάντ και σε όσα υποστηρίζει εκείνος στην ανακοίνωσή του.

«Εγώ έχω αποδεχθεί την πρότασή τους. Τη δεσμευτική προσφορά που μου έστειλαν με την επιστολή της 16ης Απριλίου. Αυτήν αποδέχθηκα. Είναι τόσο απλό. Τι άλλο να πω; Σε αυτό που μου έστειλαν απάντησα»…

Αυτή είναι η δήλωσή του κ.Αλαφούζου, ο οποίος –βάσει των όσων αναφέρει η εφημερίδα στο σχετικό ρεπορτάζ- αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα το περιεχόμενο όλων των συνομιλιών που έχει ανταλλάξει με τον Ταϊλανδό επιχειρηματία. Ανάμεσα σε αυτές θα είναι και η επιστολή της 16ης Απριλίου…

Αυτή έχει ως εξής…

Η επιστολή του Ταϊλανδού στις 16/04

«Αγαπητοί κύριοι. Αναφερόμαστε στην πρότασή μας της 28ης Μαρτίου 2018 για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Παναθηναϊκού για λογαριασμό της PAN ASIA INVESTMENTS και των μελών της.

Με την παρουσία, επιβεβαιώνουμε επισήμως τα στοιχεία της επιστολή μας και πιστεύουμε ότι η συνολική μας προσφορά των 27 εκατ. ευρώ είναι κάτι παραπάνω από αρκετή.

Αυτή αφορά το προπονητικό κέντρο και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Από εκεί και πέρα, ένα μίνιμουμ ποσό των 20 εκατ. ευρώ θα χρειαστεί τα επόμενα χρόνια για την ανταγωνιστικότητα του κλαμπ και τη μελλοντική του ανάπτυξη.

Εφόσον δεχθείτε την παρουσία προσφορά μας, θα θέσουμε ως καταλυτική ημερομηνία την 15η Μαΐου.

Όλοι οι άλλοι όροι παραμένουν όπως είχαμε αναφέρει στην επιστολή της 28ης Μαρτίου 2018».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:07