search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:17
MENU CLOSE

Αυγενάκης: Παγιωμένη η διαφορά στις δέκα μονάδες – Επόμενη κυβέρνηση η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη

22.04.2018 13:20
Αυγενάκης για Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας: Οι άνθρωποι δεν έχουν το Θεό τους - Media
 
«Η επόμενη κυβέρνηση όπως όλα δείχνουν θα είναι η κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι παγιωμένη η διαφορά των 10 μονάδων, ωστόσο σημασία για εμάς έχουν οι μετρήσεις στα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τι πραγματικά πιστεύει ο κόσμος. Η ανασφάλεια που κυριαρχεί είναι το κυρίαρχο ζήτημα τόσο για την εσωτερική κατάσταση, αλλά και η ανασφάλεια για τα εθνικά μας ζητήματα. Είναι τα δύο ζητήματα που βυθίζουν την χώρα, αλλά βυθίζουν και την κυβέρνηση».
 
Αυτό υποστήριξε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε από την Λάρισα με αφορμή την παρουσία του στη συνεδρίαση της τοπικής οργάνωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Ο κ. Αυγενάκης κατηγόρησε τόσο τον κ. Τσίπρα όσο και τον κ. Καμμένο πως «ο ένας κρατάει όμηρο τον άλλον» για να συμπληρώσει πως «το καλύτερο που έχει να κάνει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος είναι να οδηγηθούμε σε εκλογές».
 
Για τα εθνικά θέματα και τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι «η ΝΔ όταν μιλάει για τέτοια θέματα φοράει την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας», ενώ κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι διαχειρίστηκε με προχειρότητα τόσο την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Ελλάδα, καθώς και τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν τις παραβιάσεις από την πλευρά της Τουρκίας, αλλά και τις συλλήψεις των δύο στρατιωτικών.
 
Σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ ο κ. Αυγενάκης είπε πως η υπόθεση είναι πιο μακριά από ποτέ, σημειώνοντας πως «δεν επιτρέπεται ούτε στον κ. Τσίπρα ούτε στον κ. Καμμένο να ανοίγουν εθνικά θέματα για να αντιμετωπίσουν εσωτερικά τους ζητήματα».
 
Αναφερόμενος στην οικονομία είπε ότι η Ελλάδα οδεύει προς το 4ο μνημόνιο το οποίο θα έχει μέτρα ύψους 5.2 δισ., και δεν θα έχει χρηματοδότηση. Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο γραμματέας του κόμματος είπε πως η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι «απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να αφήσουμε να εφαρμοστεί» συμπληρώνοντας ότι «η απλή αναλογική φέρνει ισχυρά εκλογικά δημάρχους, αλλά ανίσχυρους διοικητικά». Επίσης τόνισε ότι από τα πρώτα νομοθετήματα της ΝΔ θα είναι η επαναφορά του ισχύοντα εκλογικού νόμου.
 
Τέλος σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές στην ΝΔ ο γραμματέας του κόμματος σημείωσε πως η διαδικασία εκλογής των οργάνων γίνεται για πρώτη φορά από την βάση και με αυτόν τον τρόπο τα μέλη του κόμματος έχουν και δικαιώματα και υποχρεώσεις. Επίσης, σημείωσε πως πρέπει τα μέλη να είναι ταμειακώς ενήμερα ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές των οργάνων.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:17