04/12/2020 15:50:33

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Έργο καθυστέρησε δύο μήνες, λόγω... μετακόμισης υπηρεσίας υπουργείου

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Έργο καθυστέρησε δύο μήνες, λόγω... μετακόμισης υπηρεσίας υπουργείου - Media

 

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο Κώστας Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ, στη διάρκεια της τοποθέτησής του στο συνέδριο της ΕΣΕΕ για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Θέλοντας να τονίζει την ανάγκη καταπολέμησης της γραφειοκρατίας στη χώρα, ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι «έργο καθυστέρησε να ξεκινήσει επί δύο μήνες επειδή υπηρεσία Υπουργείου μετακόμιζε… Δεν μπορεί υπηρεσία Υπουργείου, προβάλλοντας ως δικαιολογία τη μετακόμιση, να αρνείται να σου δώσει άδεια να ξεκινήσει ένα έργο, στο οποίο περιμένουν να δουλέψουν 150 άνθρωποι και να τονωθεί η τοπική αγορά. Δεν δικαιολογούνται αυτά σε μια ευνομούμενη πολιτεία, σε μια ανεπτυγμένη χώρα. Δεν το αντέχει η χώρα μας, ιδίως στη συγκεκριμένη κατάσταση που βρίσκεται»

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ επέρριψε την ευθύνη όχι στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αλλά στο ότι, όπως υποστήριξε, «δεν υπάρχει συνείδηση δικαίου, συνείδηση συνεργασίας και συνεισφοράς», ενώ στην ομιλία του εστίασε στην αναγκαιότητα παραγωγικής επανάστασης στην Ελλάδα και μεταξύ άλλων έκρινε ως επιβεβλημένη τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών επιβαρύνσεων για τους μιρκομεσαίους επιχειρηματίες και επαγγελματίες καθώς και την απρόσκοπτη παροχή ρευστότητας από το τραπεζικό σύστημα.

Ο κ. Αγοραστός τάχθηκε υπέρ του να δοκιμασθούν τα ανοικτά εμπορικά κέντρα (open malls) στην ελληνική αγορά αρκεί, όπως σημείωσε, «να γίνει σοβαρή προσπάθεια, με συνεργασία και συνέργεια. Πρέπει να κάνουμε την προσπάθεια αυτή, είτε πετύχει είτε αποτύχει, διότι ακόμη κι η αποτυχία μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη υπό την έννοια ότι όλοι μας θα αποκομίσουμε πολύτιμα συμπεράσματα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.