search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:28
MENU CLOSE

Μακρόν: Δεν υπάρχει «σχέδιο Β» για τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιραν

22.04.2018 15:49
Μακρόν σε Τράμπ: Είμαστε σύμμαχοι, όχι υποτελείς σου - Media
 
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σε συνέντευξή του στο Fox News ότι δεν έχει «σχέδιο Β» για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν και ότι ΗΠΑ θα πρέπει να παραμείνουν στη συμφωνία όσο δεν διαφαίνεται καλύτερη εναλλακτική, στέλνοντας σαφές μήνυμα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιδιώκει την ανατροπή της συμφωνίας.
 
Μία ημέρα πριν φθάσει στην Ουάσινγκτον για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, ο Μακρόν δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ, η Γαλλία και άλλοι σύμμαχοι έχουν «πολύ σημαντικό» ρόλο να διαδραματίσουν στην ανοικοδόμηση της Συρίας αφού νικήσουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.
 
Ο Μακρόν και ο Τραπ θα συζητήσουν την πυρηνική συμφωνία του Ιράν στον Λευκό Οίκο την Τρίτη, δήλωσε την Παρασκευή υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης. Θα συζητήσουν επίσης το κοινό στρατιωτικό χτύπημα στη Συρία αυτό το μήνα, ύστερα από την καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά όπλα κοντά στη Δαμασκό, δήλωσε ο αξιωματούχος.
 
«Δεν έχω κανένα σχέδιο Β», δήλωσε ο Μακρόν. «Ας παρουσιάσουμε αυτό το πλαίσιο διότι είναι καλύτερο από την κατάσταση τύπου Βόρειας Κορέας».
 
Στον Πούτιν δεν πρέπει να δείχνεις τις αδυναμίες σου…
Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε ως «πολύ ισχυρό άνδρα» τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι «δεν θα πρέπει ποτέ να δείχνουμε τις αδυναμίες μα»” απέναντί του, σε μια περίοδο που οι εντάσεις στις σχέσεις της Δύσης με τη Μόσχα έχουν φτάσει σε πρωτοφανές επίπεδο.
 
Ο Πούτιν «είναι ένας πολύ ισχυρός άνδρας, ένας ισχυρός πρόεδρος», είπε ο Μακρόν σε συνέντευξη που παραχώρησε, στα αγγλικά, στο Fox News, προσθέτοντας ότι «πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να δείχνουμε αδυναμία απέναντι στον πρόεδρο Πούτιν. Όταν είστε αδύναμοι, το αισθάνεται».
 
«Είναι ισχυρός και έξυπνος, αλλά όχι και αφελής», συνέχισε, κρίνοντας ότι ο Ρώσος ομόλογός του έχει «εμμονή με τις παρεμβάσεις στις δημοκρατίες μας». «Παρεμβαίνει παντού, εννοώ στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, για να αποσταθεροποιήσει τις δημοκρατίες. Γιατί πιστεύει ότι είναι καλό για τη χώρα του», εξήγησε.
 
Ο Πούτιν «θέλει μια μεγάλη Ρωσία. Οι άνθρωποι είναι υπερήφανοι για την πολιτική του. Είναι υπερβολικά σκληρός με τις μειονότητες και με τους αντιπάλους του, έχει μια αντίληψη για τη δημοκρατία που δεν ταυτίζεται με τη δική μου», συνέχισε ο Μακρόν, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι διατηρεί επαφές μαζί του. «Τον σέβομαι. Το παραδέχομαι. Είμαι ξεκάθαρος», κατέληξε.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24