02/07/2020 08:47:51

Ντομπρόβσκις: Ελάφρυνση χρέους μόνο με τήρηση δεσμεύσεων - Μεταρρυθμίσεις χωρίς πισωγυρίσματα

Ντομπρόβσκις: Ελάφρυνση χρέους μόνο με τήρηση δεσμεύσεων - Μεταρρυθμίσεις χωρίς πισωγυρίσματα - Media

 

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνος για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις, από τις εαρινές συναντήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον και ακριβώς τέσσερις μήνες πριν από την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τονίζει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» την καθοριστική σημασία που θα έχει η «ξεκάθαρη δέσμευση της ελληνικής πλευράς στη συνεχή εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και στην τήρηση των δημοσιονομικών στόχων μετά τη λήξη του προγράμματος». 

Ο κ. Ντομπρόβσκις υπογραμμίζει ότι αυτό είναι που θα κοιτάξουν οι αγορές μόλις η Ελλάδα βγει από το πρόγραμμα. «Αν υπάρχουν συζητήσεις για πισωγυρίσματα σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ή για έλλειψη δημοσιονομικής πειθαρχίας, τότε αυτό θα εξαλείψει την εμπιστοσύνη των αγορών και η χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους θα γίνει πιο δύσκολη και πιο ακριβή» λέει χαρακτηριστικά, ενώ δηλώνει σίγουρος ότι θα υπάρξει επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και του προγράμματος. 

Παράλληλα ξεκαθαρίζει πως «το ελληνικό πρόγραμμα φτάνει στο τέλος του και αναμένεται να ολοκληρωθεί κανονικά τον Αύγουστο. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.