search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:32
MENU CLOSE

Μυτιλήνη: Συνέλαβαν τα θύματα της ακροδεξιάς βίας, «αναζητούνται» οι θύτες!

23.04.2018 13:15
Συνεχίζεται η ροή μεταναστών στη Λέσβο: 300 νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο - Media

 

Απίστευτο και όμως αληθινό: Μία μέρα μετά την πρωτοφανή δολοφονική επίθεση ακροδεξιών κατά προσφύγων στη Μυτιλήνη, η αστυνομία συνέλαβε και τους 120 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν στην πλατεία Σαπφούς, δηλαδή τα θύματα του ρατσιστικής βίας!

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, όλοι οι πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους Αφγανοί, κρατούνται στην Αστυνομικοί Διεύθυνση Λέσβου μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους! Οι συλληφθέντες καθώς και δύο Έλληνες αλληλέγγυοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απείθειας και της παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου.

Στο μεταξύ δεν έχει συλληφθεί ούτε ένας από τους ακροδεξιούς που πραγματοποίησαν την πολύωρη, δολοφονική επίθεση κατά των προσφύγων και μεταναστών και των ανήλικων παιδιών τους. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, συλλέγονται στοιχεία κυρίως από το διαδίκτυο για να ταυτοποιηθούν όσοι πρωταγωνίστησαν και συμμετείχαν στην επίθεση.  

Τέλος, σε 30 ανέρχονται οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Στην πλειοψηφίας τους με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι από πέτρες που πετούσαν οι επιτιθέμενοι και οι υπόλοιποι με αναπνευστικά προβλήματα λόγω ρίψης δακρυγόνων. Από τους τραυματίες που τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν, οι τρεις ανήκαν στις ομάδες των επιτιθέμενων και οι υπόλοιποι ήταν πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα της πρωτοφανούς ρατσιστικής βίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15