search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:38
MENU CLOSE

Χρυσαυγίτικο «μαλιοτράβηγμα» στο twitter με «καρφιά» για παράνομες χρηματοδοτήσεις

23.04.2018 15:42
Χρυσαυγίτικο «μαλιοτράβηγμα» στο twitter με «καρφιά» για παράνομες χρηματοδοτήσεις - Media

 

Τα… «άπλυτα» της Χρυσής Αυγής στη φόρα βγάζουν, μέσω twitter, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής και ο πρόσφατα ανεξαρτητοποιηθείς από τη νεοναζιστική οργάνωση ευρωβουλευτής Ελ. Συναδινός.

Ο διαδικτυακός καυγάς ξέσπασε με αφορμή την ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης του χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή, και γρήγορα κατέληξε στο να διατυπώνονται δημόσια κατηγορίες για προσπάθεια παράνομης χρηματοδότησης της νεοναζιστικής οργάνωσης από την ευρωβουλευτική αποζημίωση του Συναδινού.

Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, jailgoldendawn.com, «η δημόσια αντιπαράθεση του Συναδινού με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις που μαστίζουν το ναζιστικό μόρφωμα και έχουν ως αντικείμενο τους οικονομικούς πόρους που συνεπάγονται οι βουλευτικές και ευρωβουλευτικές θέσεις.

Έτσι, ο Γ. Γερμενής, βουλευτής της Χρυσής Αυγής και κατηγορούμενος με το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, κατηγόρησε σήμερα μέσω twitter τον Συναδινό ότι η αποχώρησή του έχει να κάνει με “υποχρεώσεις” στις οποίες ο Στρατηγός “δεν ήταν εντάξει”.

Ο Συναδινός απάντησε αμέσως στο ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ρίχνοντας τη βόμβα ότι του ζητούταν να χρηματοδοτήσει “παράνομα” το κόμμα.

Ο Γερμενής απάντησε ότι όλοι οι βουλευτές χρηματοδοτούν το κόμμα από τις αποζημιώσεις τους.

Και ο Συναδινός απάντησε ότι χρηματοδοτούσε τη Χρυσή Αυγή, όχι όμως παρανομώντας.

Όπως είναι γνωστό, οι ευρωβουλευτές δεν μπορούν να χρησιμοποιούν κονδύλια που τους προσφέρονται από το Ευρωκοινοβούλιο για να χρηματοδοτούν τα εθνικά κόμματα με τα οποία εξελέγησαν. Η Μαρίν Λεπέν έχει ήδη κατηγορηθεί για χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων με τα οποία χρηματοδότησε το κόμμα της, το Front National, με αποτέλεσμα να εκκρεμεί σε βάρος της ποινική δίωξη. Είναι προφανές από τα λεγόμενα του Συναδινού ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής ζητούσε μερίδιο από τα κονδύλια του Ευρωκοινοβουλίου που προβλέπονταν για το γραφείο του Ελ. Συναδινού να δοθεί παρανόμως στην Κεντρική Διοίκηση, κάτι που ο Συναδινός ορθά αρνήθηκε.

Θυμίζουμε ότι η κορη του Συναδινού εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτις του άλλου ευρωβουλευτή (και στρατηγού) της Χρυσής Αυγής Γεώργιου Επιτήδειου, γιατί οι σχετικές διατάξεις απαγορεύουν την πρόσληψη συγγενικού προσώπου. Ο στρατηγός Επιτήδειος παραμένει μέχρι σήμερα ευρωβουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης.»

Με πληροφορίες από: jailgoldendawn.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:38