search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:29
MENU CLOSE

Παππάς: Όχι στα μονοπώλια στον χώρο των τηλεπικοινωνιών

23.04.2018 15:44
Νίκος Παππάς: Σαφές το μήνυμα του πρωθυπουργού - Είμαστε αφοσιωμένοι στη Συμφωνία των Πρεσπών - Media

 

Νέο πλαίσιο απλοποίησης των διαδικασιών για τη στήριξη των οπτικοακουστικών παραγωγών θα έρθει τις επόμενες μέρες, προς ψήφιση, στη Βουλή, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο κόκκινο» για την επανέναρξη των γυρισμάτων της ξένης παραγωγής στο Σούνιο.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη» το γεγονός, προσθέτοντας: «Όσα προηγήθηκαν μας έδωσαν την εικόνα τού τι πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της νομοθεσίας, αλλά και των πρωτοβουλιών από όλους, για να υπάρξει σωστή και έμπρακτη στήριξη των οπτικοακουστικών παραγωγών, ενός κλάδου που βελτιώνει την προβολή της χώρας στο εξωτερικό. Η Ελλάδα έχει ανεκτίμητο πλούτο και η εικόνα της χώρας που είχε αμαυρωθεί από την οικονομική κρίση αλλάζει. Η προβολή της χώρας δεν είναι δευτερεύον ζήτημα. Υπάρχει η δυνατότητα, χωρίς να ξοδέψουμε πολλά χρήματα να εξασφαλίσουμε τη σωστή προβολή της Ελλάδας στα πέρατα του κόσμου».

Αναφερόμενος στην ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τη δημοπράτηση του έργου για τον συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου, στο οποίο εμπλέκονται 21.000 φορείς. Είπε ότι στο υπουργείο του ήδη όλα τα έγγραφα διακινούνται ηλεκτρονικά και διαβεβαίωσε ότι οι διαδικασίες θα απλοποιήσουν τη ζωή του πολίτη και θα διασφαλίσουν την πάταξη της διαφθοράς και του «γρηγορόσημου».

Σχολιάζοντας τις ειδήσεις για την αναμενόμενη πώληση της εταιρείας Forthnet, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ τόνισε ότι η τηλεπικοινωνιακή αγορά, η οποία βρίσκεται σε άνοδο, βοήθησε τη συγκεκριμένη εταιρεία που αντιμετώπιζε προβλήματα να προσελκύσει καλές προσφορές και χαρακτήρισε τον δείκτη των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών «πρόδρομο δείκτη της γενικότερης εικόνας της οικονομίας που βελτιώνεται».

«Έχουμε δώσει μάχη για να υπάρξει ο ανταγωνισμός στο επίπεδο των επενδύσεων και να βελτιωθούν οι τεχνολογικές υποδομές» είπε ο υπουργός διευκρινίζοντας ότι δεν θα ήταν ευχάριστο να υπάρξουν μονοπωλιακές καταστάσεις στον χώρο, οι οποίες δεν θα είναι ούτε προς το συμφέρον του καταναλωτή, ούτε και των εργαζομένων. «Εμείς, ως υπουργείο ΨΗΠΤΕ, βεβαιώνουμε την αγορά ότι τα διαθέσιμα χρήματα θα ενισχύσουν τις τεχνολογίες αιχμής και το συγκεκριμένο πλαίσιο έπεισε τους επενδυτές να πάνε προς τέτοιες επενδύσεις» υπογράμμισε.

Για τη στάση του ΔΝΤ και τις διαπραγματεύσεις στο μέτωπο της οικονομίας, ανέφερε ότι δεν γίνονται καθαρές οι προθέσεις του Ταμείου για τα επόμενα χρόνια. «Τη στιγμή που τα δύο προηγούμενα προγράμματα κατέρρευσαν παταγωδώς και το σημερινό, τρίτο πρόγραμμα, χωρίς να σημαίνει ότι υιοθετούμε τις πολιτικές αυτές, επιτυγχάνει τους στόχους, σε αυτό το ΔΝΤ είναι με το ένα πόδι μέσα με το άλλο έξω» σχολίασε ο Ν. Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης έχει καταγραφεί.

Τέλος, αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες σημείωσε ότι λίγες μέρες μένουν έως την ανακοίνωση της λίστας από το ΕΣΡ. «Η ανακοίνωση της λίστας κλείνει ένα 30ετες κεφάλαιο που έπρεπε να κλείσει με τον σωστό τρόπο. Ακόμα και οι πολέμιοι της κυβέρνησης κατανόησαν ότι έπρεπε να υπάρξει ρύθμιση του τοπίου και καταβολή τιμήματος για την αδειοδότηση των καναλιών» είπε και χαρακτήρισε «συντριπτική ήττα της Νέας Δημοκρατίας» τη στάση της στο συγκεκριμένο ζήτημα. «Ο κόσμος έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και η εικόνα της ασυδοσίας με υπερχρεωμένους τηλεοπτικούς σταθμούς που εξέπεμπαν χωρίς άδεια, έχει ανατραπεί. Πάμε σε μία συνολική ρύθμιση του τοπίου και έχουμε σχεδιάσει κίνητρα που θα δώσουν αναζωογόνηση στον κλάδο με υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων» διευκρίνισε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:29