search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:19
MENU CLOSE

Το Μαξίμου αδειάζει Κουβέλη για τις φρεγάτες – Παζαρεύουν οι Γάλλοι

24.04.2018 12:00
Το Μαξίμου αδειάζει Κουβέλη για τις φρεγάτες - Παζαρεύουν οι Γάλλοι - Media

 

Εκτεθειμένη εμφανίζεται η ελληνική πλευρά σχετικά με τις συζητήσεις για την μίσθωση δύο γαλλικών φρεγατών τύπου Fremm με leasing, καθώς από πλευράς Γαλλίας η είδηση αυτή σήμερα διαψεύστηκε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σήμερα κάνει λόγο για «διερευνήσεις» πάνω σε διάφορα projects και όχι για συμφωνία που αν υπάρξει θα συζητηθεί στα κυβερνητικά όργανα και θα ανακοινωθεί επισήμως.

«Διόρθωσε έτσι τον αναπληρωτή υπουργό άμυνας Φώτη Κουβέλη ο οποίος την Παρασκευή σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ επιβεβαίωσε δημοσιεύματα σχετικά με την προμήθεια δύο φρεγατών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το θέμα είναι δρομολογημένο και συζητήθηκε και στην πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα – Μακρόν.

Στο μεταξύ η απουσία συζήτησης για τις φρεγάτες στο χθεσινό ΚΥΣΕΑ – τουλάχιστον σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Μαξίμου, είχε προκαλέσει αίσθηση και απορίες. Σήμερα ο γαλλικός Τύπος επικαλείται δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού Φλοράνς Παρλύ η οποία διαψεύδει την ύπαρξη συμφωνίας. Τα σχετικά δημοσιεύματα του γαλλικού τύπου πάντως εστιάζουν στο ότι δεν τίθεται θέμα leasing των δύο φρεγατών του πολεμικού ναυτικού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18